vineri, 24 februarie 2012

Timpul zboara pe langa noi

Vorbind zilele trecute cu un prieten mai vechi, dezbateam cu atentie subiectul copilariei noastre, aceasta desfasurandu-se in acelasi cerc. Initial tineam sa cred ca doar eu ma simt imbatranit, insa acelasi lucru mi-a confirmat si el. Nelamurirea mea s-a confirmat: timpul nu sta pe loc, trece pe langa noi imbatranindu-ne. M-a dus repede gandul la vremurile cand am iesit prima data la discoteca, la vremurile in care fiecare sfarsit de saptamana era prilej de sarbatoare, la plimbarile zilnice cu rolele prin parcuri si nu in ultimul rand, cele mai indragite, gretarele de-o noapte facute pe baraj si muzica buna, in grup de 15-20 de insi. Nu vreau sa uit nici noptile in care jucam pana dimineata “v-ati ascunselea” pe strada si prin garajele vecinilor, nu vreau sa uit prima mea cucerire de prin clasa a 5-a :d, nu vreau sa uit primul sarut, nici prima dezamagire. Sunt lucruri pe care nu le voi uita niciodata, chiar daca nu mai sunt vii ci au ramas doar amintiri. Ma gandesc cu greu la toate aceste clipe care s-au spulberat, si regret! Cu greu inghit in sec stiind ca nu se vor mai repeta. Cu aceeasi greutate accept si faptul ca gasca noastra se destrama tot mai rau, sau membri vechi sunt inlocuiti cu altii noi. De ceva vreme se pare ca nu mai avem nici interese comune, fiecare dintre noi alegandu-ne un alt drum. Mergand pe principiul “pana nu dai cu capul de sus, nu te inveti minte”, mi-am dat seama acum ca ne maturizam treptat, fara sa vrem. Timpul nu sta in loc si asta o spune caracterul nostru, faptul ca nu mai suntem asa de energici si nici la fel de entuziasmati.

Spun cu sinceritate ca mi-e dor de voi prieteni, mi-e dor de vremurile ce acum sunt amintiri!

35 de comentarii:

  1. Si eu mi-as fi dorit ca timpul sa stea de atatea ori in loc..Si desi ,nu am avut o copilarie normala sau cel macar in momentul in care ma gandesc la ea sa vad doar lucrurile bune ,mi-am dat seama ca timpul este cel mai aprig dusman.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...timpul trece,iar noi nu putem face nimic in legatura cu asta...

    Miss Salvatore

    RăspundețiȘtergere
  3. cand ne dam seama de existenta lui...a timpului...e deja aproape tarziu pentru noi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa vezi si eu ma gandeam cam la acelasi lucru :D ,am observat zilele astea mai ales ,ca timpul se scurge foarte repede..exact atunci cand vrei sa ii pui STOP el nu vrea sa se opreasca se te poti bucura mai mult de acea clipa!Dar cum ai spus si tu aceste amintirii intotdeauna le vom pastra ..ele sunt cele mai valoroase.Mi-a placut mult postarea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca te gandeai si tu la asta, poate faci si tu o postare asemanatoare :)

      Ștergere
    2. Chiar ma gandisem la asta ..si ai vazut cam ce a iesit. ;))

      Ștergere
  5. Si mie mi-e dor cateodata,dar,sti cum e..pe moment nu le apreciez atat de mult pe cat ar merita,iar mai incolo iti dai seama ca ai vrea sa intorci timpul inapoi,sa mai traiesti odata acele clipe.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu vreau sa treaca cat mai repede timpul.

    RăspundețiȘtergere
  7. acelea erau vremuri frumoase, fiecare cred ca le-a avut, dar prietenii aceia din gasca se maturizeaza si ei si incepe sa-si vada fiecare de viata lui, de aceea nu mai sunt interese comune...

    RăspundețiȘtergere
  8. copilaria... draga de ea :) dar ce sa-i facem, toti crestem. pentru unii, ca pt mine, intamplarile din copilarie sunt bun subiect de scris povesti amuzante :)

    RăspundețiȘtergere
  9. apropo, ma bucur ca ai trecut pe la mine :) tot din timisoara esti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si da, sunt din Timisoara :D ma bucur sa aud ca suntem din acelasi oras :)

      Ștergere
  10. Ce ar fi... sa iesi din casa, sa iti faci prieteni noi despre care sa zici in viitor ca ti-e dor? Ce ar fi... sa faci si alte lucruri, pe care sa ti le amintesti mai tarziu, in loc sa "tii doliu" unor momente ce nu se vor repeta? Creaza-ti amintiri :x, in loc sa te uiti in urma.

    RăspundețiȘtergere
  11. Zboara si nu avem timp sa sesizam asta! :)
    Zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Trupul te uită, tu nu- l poți uita(parafrazat din Ion Pillat)
    Trece timpul, lasă urme, dar sufletul îl poți păstra tânăr cu condiția: SĂ VREI!

    RăspundețiȘtergere
  13. oare e bine sa ai mereu in gand toate amintirile ? si cele triste ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Timpul este ca o minunata colectie de carti: mereu nostalgia primelor pagini te vor face sa vrei mai mult, dar actiunea se schimba, personajele la fel si tu in timp ce citesti, in timp ce treci prin viata iti aduni experientele si te transformi constant, te maturizezi sau alergi dupa idealuri. Cert este ca timpul nu iarta, asa ca trebuie sa il umplem cu lucruri care vor deveni la randul lor amintiri de neuitat...si tot asa pana la ultima pagina a propriei noastre colectii de carti.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce trist e postul:(. Foarte adevarat tot ce spui.Cu totii ne vom aminti de clipele alea ale copilariei..de cele mai frumoase clipe din viata noastra...care...trec repede,din pacate:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi pare rau de nimic, am inteles ca ce tre sa se intample...se intampla!

      Ștergere
  16. vezi ca ai intrat in concurs citeste pe blogul meu

    RăspundețiȘtergere
  17. Fooarte adevarat .. gastile se destrama:-j sau vin membri noi ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am nimic nici cu cei noi, dar parca nu prea ii pot inlocuii pe cei de o viata :D

      Ștergere
  18. Chiar şi aşa, dacă încerci să închizi ochii pentru un moment şi să te gândeşti intens la copilărie, poţi să dai de un sentiment aparte, ca şi cum te-ai întors în anii respectivi şi că poţi să retrăieşti totul. Pentru mine merge.

    RăspundețiȘtergere
  19. Timpul trece fără să ne dăm seama, fără să conştientizăm anumite lucruri. Acum suntem mici şi fără să ne dăm seama de cum trece timpul ne vedem cu o şcoală terminată, chiar şi cu o facultate...iar apoi ne întrebăm: "Cum a trecut timpul ăsta aşa pe lângă mine?"...
    Odată cu trecerea timpului se duc şi unele prietenii, dar apar altele şi altele...
    Timpul nu stă în loc şi nici nu ne aşteaptă.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mereu ne va fi dor de vremurile ce s-au dus... Si eu am acelasi sentiment ca si tine fata de lucrurile care stiu ca nu le mai pot ratrai.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca aici suntem pe aceeasi lungime de unda :)) si mie imi e dor de fostii mei prieteni, imi e dor de toti si amintirile chiar nu le poti uita... niciodata

    RăspundețiȘtergere