luni, 27 februarie 2012

Roua diminetii

Cat mai era sa o aman? Si pentru ce? Acum a venit timpul sa o scriu, acum a venit timpul sa impartasesc cu tine o experienta unica, daca nu o fac acum, nu o sa o mai fac niciodata. Inca de la inceputul postarii impart cu tine, cititorule, o alta lectie de viata: daca iti vine in minte, in suflet, in inima sa faci ceva, fa atunci cand iti vine, caci atunci e timpul potrivit, altminteri va parea totul lipsit de sens...eu inca incerc sa dau sens lucrurilor fara sens, dar eu sunt bolnav mintal.

  Astazi vom vorbi despre dragoste, insa nu orice fel de dragoste, ci dragostea la distanta. Felul in care o voi face este diferit fata de restul postarilor.

   Nu stiu cum v-ati cunoscut, stiu cum ne-am cunoscut noi, dar acum vorbesc despre ei, le imbin defapt... Ma plimb pe o strada straina si nu bag nimic in seama, gandurile imi sunt departe, la sute de kilometri distanta, fara rost, doar pentru a-mi umple gandurile cu ceva. Si pentru ca lucrurile frumoase se intampla cand te astepti mai putin (in momentul de fata ma astept la lucruri frumoase, Tu stii la ce ma astept, adu-o, te rog!)  ai inceput sa ma cauti pe facebook, desi eu nu ti-am aruncat o privire... Am intrat in jocul tau si dupa scurt timp au aparut si repliciile "TE IUBESC", spuse fara rost, doar de dragul cuvintelor poate. Cine avea sa stie ca mai tarziu acel simplu si totusi atat de complicat "te iubesc" avea sa fie spus cu atata pasiune?

  Discutiile pe messenger au inceput  sa ne apropie, am ajuns sa ne cunoastem, apoi dupa cateva luni am ajuns sa stau nopti si dimineti in zapada asteptand trenul care ma va aduce catre tine. Era iarna, frigul a fost usor de invins, caci multi nu stiu, dar focul inimii poate sa imblanzeasca si cel mai al dracu ger. Vine primul sarut, pe buzele mele s-au instalat cristale de gheata, nu sunt obisnuit cu asa vreme, dar tu le topesti doar printr-un suras, nu ma mai gandesc la nimic altceva, doar tu,tu, tu si tu. Timpul trece repede, vacanta se scurge si uite-ma din nou in lungul si tristul drum spre casa. Cum reusesti sa ma tii in picioare dupa atatea ore de nesomn, dupa un asa traseu? Cum se face ca nici macar nu ma gandesc la somn? Cum se face ca ma vad intr-o gara pustie in mijlocul noptii, intr-un birt trist in care ruleaza Titanic si tu imi dai mesaje...exista coincidente? Trec lunile, se schimba anotimpul iarasi, in pomi se vad frunze viu colorate, in sufletul meu nu vede nimeni, dar daca ar vedea cineva, ar vedea negru, caci nu te-am mai vazut de multa vreme. Cand suntem impreuna o clepsidra plina cu nisip care se scurge intr-un minut echivaleaza cu o saptamana, cand suntem despartiti o clepsidra plina cu nisop care se scurte intr-o saptamana echivaleaza cu un minut. Vin din nou la tine cu trenul alaturi de parinti si cu fiecare statie ce ne apropie inima incepe sa bata mai tare. Te zaresc de la distanta si incep sa alerg cu bratele deschise, tu faci acelasi lucru. Pas, pas, pas, saritura. Sari in bratele mele si simt suduare pe frunte. Pune-ma in fata unei multimi de milioane de oameni si emotiile nu vor fi la fel de puternice decat daca TU esti in public.

  Sunt gelos, sunt gelos pe toata lumea, sunt nebun cand vorbesti cu altii, fara sa realizez ca gelozia mea n-are nicio logica.

45 de comentarii:

  1. ahhh...iubirea!
    Tocmai mie, care sustin cu tarie ca "iubirea nu exista" ,imi tresare inima (sau cea mai ramas din ea) cand citesc astfel de posturi.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu prea cred atat de mult in iubire caci...ceea ce se petrece intre 2 persoane de foarte multe ori nu prea imi da dovada de iubire...

      Ștergere
  2. gelozia are logica atunci cand iubesti.
    BlaCk Cat, iubirea exista.
    daca nu ai intalnit-o tu sau ai fost ranit/a sau nu a fost reala nu inseamna ca nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubirea...
    Foarte foarte foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lavi H. Fiecare dintre noi percepem acest sentiment in mod subiectiv...si da.. exista iubirea, altfel nici nu as da atentie unor astfel de posturi....si da ,zic eu, ca am cunoscut acest sentiment in modul meu unic sau asa cum il inteleg eu....doar ca...iubirea ca sentiment ....absolut..ideal...pur...nu exista...ci doar replici ieftine ale acestuia..determinate de dorinta..placere...atractie...etc.
    Scepticismul meu e rezultatul inevitabil al realitatii inconjuratoare...nu toti sunt capabili sa inteleaga/pretuiasca acest sentiment..tocmai de asta ma bucur cand gasesc persoane cu adevarat speciale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gelozia... nu apare numai cand iubesti (nu zic ca tu nu iubesti) ci si cand esti posesiv :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubirea implica gelozie.
    Frumoasa postare.

    RăspundețiȘtergere
  7. scrii ca un indragostit...
    sper ca esti si nu doar speri sa fii...
    mi-a placut felul in care ard cuvintele tale...

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Wooow iar m-am regasit si aici :o sigur nu ne stim si din alta parte ?:)) doar glumesc. :D Dar pot sa spun ca am trecut si eu printr-o "experienta" asemanatoare neterminandu-se deloc cu bine...nu a fost exact ca la tine dupa cuvinte si fapte imi pot da seama ca ai da atat de mult acestei iubiri...sper doar sa fie o continuare mai frumoasa iti doresc din suflet asta. :) Si apropo si tu scri frumos e putin spus,nu cred ca trebuie sa te invete cineva asta ..:D ai asta in interiorul tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ms dar eu ma refeream la poeziile tale :d pe mine ma cam depasesc ;)) si...poate chiar ne cunoastem :))

      Ștergere
  10. Mi s-a intamplat..de prea multe ori.Dar mi se pare ca,intradevar dragostea la distanta este cea adevarata..uneori.

    RăspundețiȘtergere
  11. off..dragostea asta
    Frumoasa postarea,sincer!

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar dacă anotimpul se schimbă, e bine că ce simţi nu se schimbă, ci pe zi ce trece se intensifică! Mai rar băieţi romantici în ziua de azi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu aşa cred, cel puţin nu am întâlnit băieţi romantici, de asta mă bucură faptul că există! :)

      Ștergere
  13. Simt ca am ramas fara cuvinte chiar daca nu am un vocabular atit de sarac... simt ca nu pot spune nimic, pentru ca ceea ce spui tu - e mai presus de cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur pentru tine , nu stii cat de mult

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu am descoperit iubirea la distanta dar oare o fi el sortit pentru mine. nici acum nu sunt sigura. e dureros ca prietenu meu e departe si ne vedem decat o data pe an. voi ce parere aveti? eu il astept dar daca ii va placea de altcineva? superba postare. imi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alysia imi cer scuze ca ma bag dar ...Vreau sa iti spun ca problema care ti-o pui tu poate fi si in momentul in care 2 persoane sunt una langa cealalta nu neaparat cand e vorba de distanta. Sunt momente cand distantele intaresc sentimentele, cand le fructifica si le dau un rost si sunt momente cand doar le "distrug" (de frica). Cred ca cel mai bine ar fi sa te bucuri de prezenta lui si sa traiesti momentul din plin fara a te mai gandi la "daca.../daca...". Iubirea nu tine mult,nici o iubire nu tine mult dar atat cat tine trebuie sa fie frumoasa.

      Ștergere
    2. eu zic ca depinde, daca tu crezi ca el simte celasei lucruri pentru tine si esti sigura de asta, de ce nu? se poate si la distanta daca exista comunicare, sinceritate si dragoste

      Ștergere
  16. Aici, la mine, e veșnic toamnă .
    Frumos scris, pace ! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. http://jokerconstient.blogspot.com/
    ce parere aveti de acest blog?

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Dragostea la distanta este cea mai dificila. E fantastic cat de aproape te poti simtii de o persoana..si in acelasi timp atat de departe. Apropierea e la nivel psihic..si cand ajungi sa iubesti pe cineva ai nevoie de el/ea aproape..sa petreci cat mai mult timp. Intr-un final, intervine un sentiment aiurea.. pentru ca atunci cand ai nevoie de el/ea ..nu stiu cati km va despart.. unul dintre ei ,renunta.

    RăspundețiȘtergere
  20. E frumos sa vezi ca 2 persoane se iubesc, si mai ales sentimentele sunt adevarata. inima i-ti sare din piept cand o vezi...:d

    RăspundețiȘtergere
  21. Cuvinte frumoase si pline de intelesuri...ce face iubirea din om :) il transforma dintr-un om bun, intr-un alt om si mai bun, fara sa tinem seama de marea sau mica distanta!
    Ma bucur ca te-am cunoscut!

    RăspundețiȘtergere
  22. Mulțumesc, asemenea .
    O seară plăcută și o zi senină mâine . :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Măcar distanța poate fi o scuză pentru gelozie, dar unii sunt la fel de geloși când ești chiar lângă ei.. :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Ma bucur ca ai impartasit cu noi...fiecare cu parerea lui nu?

    RăspundețiȘtergere
  25. Iubirea le intrece pe toate!

    RăspundețiȘtergere