marți, 7 februarie 2012

Atunci cand se intoarce roata

Interviurile pentru joburi! Pentru ca tot auzeam in stanga si-n dreapta mai multe persoane plangandu-se ca nu au fost sunati pentru un anumot job, mi-am adus aminte de o intamplare de a mea pe care am sa v-o spun si voua. Multi ati fost la asa ceva, stiti stresul ala cu mersul la interviuri cu CV-uri si asteptatul sa sune. Eu am trecut prin asta la 18 ani, terminasem liceul si vroiam sa fac niste bani. Asa ca am zis sa-mi iau un job. Am mers cu CV-ul la cateva interviuri, dar am aflat ceva! "Un CV fara experienta, nu e CV, e biografie". Nu te angajeaza nimeni cu asa ceva. Asa ca primeam mereu raspunsul "te sunam noi". Nu stiu de ce le place sa spuna asta in loc de "nu esti potrivit pentru asta, PA!". Intre timp am gasit de munca prin intermediul unui prieten ca IT Security la o companie din Timisoara. Dupa vreun an mi-am adus aminte de cei care au zis ca ma suna si n-am putut sa dorm din cauza lor. Asa ca am facut un CV, de data asta CV bun, cu experienta si tot. Si m-am dus la cateva interviuri pentru joburi la care ma incadram. Iar ca sa fie mai interesant, le-am ales pe cele cu "Angajam urgent!". Am uitat sa va zic ca nu cautam job, o faceam doar de distractie. Si la interviu, exprienta, disponibilitate, tot, avia asteptau sa ma angajeze. Si a venit din partea celui care ma intervevia intrebarea "cand poti sa incepi?". Mi-am zis, asta e momentul de glorie. Am zambit in sinea mea, satisfacut, si am zis:

"Va mai sun eu".

27 de comentarii:

  1. Cand am primit comentariul pe blogul meu,eu tocmai citeam postarea ta...m-am amuzat mai ales ultima parte "Va mai sun eu". ...asa ca le-ai facut-o. De obicei asa se intampla,astazi nu prea se doresc oameni pregatiti....poti sa ai cv su n diplome si cursuri,toti zic va sunam noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce ironie a sorţii! Era interesant dacă le spuneai asta celor care au vrut să te sune...:))

    RăspundețiȘtergere
  3. ahhh lovitura sub centura:)))imi place:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos ar fi fost foarte amuzant sa nimeresti din cei care au spus ca or sa te sune cu un an in urma :)).
    Prima parte din postare ,ne spunea si noua profesoara de tehnologie prin clasa a 8-a ceva asemanator xD.

    RăspundețiȘtergere
  5. similar cu apelul lui Ceauşescu în ultimele zile ale lui ..a tot strigat el: alo,alo!,degeba însă..dacă nu a sunat la popor atunci când trebuia!:).....

    RăspundețiȘtergere
  6. http://apyblog.blogspot.com/2012/02/concurs-libris-2.html concurs libris sper sa participi

    RăspundețiȘtergere
  7. ms frumos :))dar postez doar ce imi place si ce cred ca le-ar placea si altora:))

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Foarte tare faza. Ai facut asta pentru ca nu cautai un loc de munca, daca ai fi cautat, cu siguranta ai fi spus "Cat mai curand posibil". :)

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) Foarte tare. Şi ce faţă a făcut respectivu'?

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bravo!Chiar merita asta :)) avand in vedere ca ei peste tot cer experienta fara sa iti dea posibilitatea sa o obti..tot asa ;)) Mi-a placut mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cand te gandesti ca sunt persoane ce termina o facultate isi cauta un job si nu il pot primi din lipsa de experienta. Lucru asta ar trebui schimbat!

      Ștergere
  12. ce reactie au avut cand le-ai dat replica?=)))

    RăspundețiȘtergere
  13. misto... unde mai pui si placerea pe care ai simtit-o!

    RăspundețiȘtergere
  14. da, asta da experienta...in toate sensurile posibile

    RăspundețiȘtergere