luni, 10 octombrie 2011

Zambeste acum,maine va fi mai rau

         Astazi deschid un subiect tabu. Eu l-am discutat, asa ca nu mai gasesc introducerea potrivita. Va las sa il discutati si sper sa fie destul de interesant, incat sa intru si eu in discutie.

 
Pentru o pesimista sunt destul de optimista. Asa am fost invatata ( nu de parinti). Viata face greseli. Transpune persoane in locuri, unde nu ar trebui sa fie. Problema este ca tot acele persoane platesc pentru asta.

Nu incearca sa para victime, sa atraga atentia, sa cerseasca ajutorul de la lume. Tot ce vor e doar sa nu li se faca viata mai grea decat este deja.

Te recunosti aici ? Daca nu, inseamna ca ai avut si ai o viata frumoasa, esti unde ar trebui sa fii.

Pe scurt, o viata normala care multi o au deja, acele persoane nu o au. Nu pare ceva nou, stiu… cu totii vedem orfani, sinistrati si multe nenorociri.

Dar mai exista un mod de a trai decat cel mizerabil pe care l-am descris mai sus.
   

A trai in minciuna

         Presupun ca fiecare dintre noi stie cum este sa traiesti in minciuna. Sa te framante pe interior, ca stii ca nu este acela adevarul. Dar ai mintit pentru a-ti fi mai usor sau sa nu infrunti adevarul.
Intrebarea este cat poti tine minciuna vie ? Va iesi la ivelea odata si odata. Si atunci ce te faci ? Odata si odata tot o sa accepti adevarul…
 
 Sa accepti adevarul

     
Asta este doar o mica parte din ce se intampla cu o transsexuala pana la stadiul de acceptare pe sine.

Nu e deajuns ? O.o  Gandeste-te cum e sa fii intr-un scaun cu rotile, cu muschii subdezvoltati si tu incerci sa mergi, faci cate un pas, doi, cazi… te ridici. Nu vrei sa cedezi.

Si toata lumea iti zice, nu o sa resesti niciodata sa mergi. De ce nu iti accepti odata conditia. O sa ramai intotdeauna cu handicap.

Pentru transele care citesc cred ca le suna foarte cunoscuta fraza. ‘’De ce nu nu te accepti asa cum esti ?’’

Acelor persoana ar trebui sa li se raspunda: ‘’Multi imi zic sa dau tot ce pot. De accea nu ma accept asa cum sunt; pentru ca pot mai bine.  ^^ La fel ca si in comparatia cu scaunul cu rotile. Refuz sa ma accept ca o incompleta…

‘’Si ce ? Te-ai nascut barbat, fara alte complicatii medicale. Esti perfect din punct de vedere genetic !’’

Well dummy >.> ‘’, toti ( sau majoritatea) ne nastem perfect din punct de vedere genetic si pe parcurs se declanseaza boli, complicatii medicale, care erau scrise in codul nostru genetic sa se declanseze. Daca reusesc sa fie evitate, yay. Ma bucur… daca nu trebuiesc tratate.

Cred ca ti-am raspuns la intrebare. Neeext!

Pana nu ii vine cuiva o idee cu religia… exista un singur lucru in biblie care ar putea fi impotriva transsexualilor. ( si sunt sigura ca transfobii care folosesc religia ca o arma impotriva noastra nici pe acela nu il stiu…)

Ei, hai ca va spun eu despre ce este vorba.

Spune ca noi suntem perfecti asa cum suntem. Corpul nostru este un templu, si nu ar trebui alterat sau modificat.

Nu zau ? Ma intreb daca aceeasi regula se aplica si pentru bijuterii, pensare, epilare, ras, si practic orice detaliu care ti-l schimbi la tine. ( inclusiv medicamente! )

Concluzie: Acel verset este interpretabil. = Ar trebui scos. Avem nevoie de lucruri clare.
Dar ca un fapt divers… nu sunt ortodoxa. Acele reguli nu s-ar aplica pentru mine, pentru ca nu cred in acea religie.

Mai sunt contra-argumente ‘’majore’’ impotriva transsexualilor ?

Nu ? Bine. Trec mai departe.

E greu sa iti gasesti identitatea intr-o lume care face tot posibilul sa ne faca pe toti la fel. Si atunci cand ti-o gasesti… e si mai greu sa ti-o mentii si sa traiesti cu ea.

Sunt de acord cu adaptarea la situatie, atata timp cat nu te pierzi pe tine, nu uiti cine esti.

As dori sa spun un (mare) rezumat despre ce inseamna un transsexual si o transsexuala, deoarece chiar si intre comunitatea LGBT aud multe misconceptii…

Un transsexual este cineva care se naste biologic femeie si vrea sa devina barbat.

O transsexuala este exact opusul. Se naste biologic barbat si vrea sa devina femeie.

O sa vorbesc mai mult despre transsexuale. Deoarece ele sunt mai cunoscute. Transsexuali fiind sincer opusul unei transsexuale din punct de vedere al tranzitiei.

Este foarte ciudat sa auzi despre transsexuale transsexuale ca sunt defapt barbati homosexuali.

Aha. A auzit cineva de transsexuale atrase sexual de fete ? Transsexuale lesbiene mai exact, haideti cei care se uita la filme porno! Restul nu, pentru ca lumea e prea ignoranta sa se documenteze, si zice ce a mai prins de la altu.

Nu amestecati orientarea sexuala (homo/hetero/bisexuala) cu identitatea sexuala ( feminina/masculina).

Ca tot am adus in discutie barbatii homosexuali. ( nu am de gand sa ii jignesc, stati linistiti )

Toti spun ca barbatiilor homosexuali le plac transsexualele.
Serios ? Uh, mai multi pentru mine, yay.
Dar acum sincer, barbatilor homosexuali le plac… barbatii. Mai de graba un barbat heterosexual ar fi atras de o transa ( si chiar asa este). Cat despre bisexuali, cred si eu ca ne plac.

Am vrut sa discut despre barbati mai mult, deoarece ei au dileme cu orientarile lor, cand incep sa le placa o transsexuala.

Exista 3 tipuri de transsexuale.

-         Pre operatie – O transsexuala care nu a facut inca operatia, dar are de gand sa faca.

-         Post operatie – Se intelege foarte clar ce este.

-         Non operatie – O transsexuala care nu a facut operatia… si in mod bizar, nu are de gand sa faca. ( dar este decizia ei)

Oricare din cele de mai sus sunt femei, oricum ar fi statutul lor

operativ. Arata ca femei, dau impresia de femei. Sunt femei si punct.

         Ca sa nu mai confundam travestitii cu transsexualele…

         Travestitii sunt barbati homo/bi/heterosexuali, care se costumeaza sau folosesc lucruri considerate sterotipului feminin, pentru a incerca sa para o femeie pentru o perioada de timp, dar cedeaza infatiseara femizata, pentru ca nu mai doreste din propria initiativa. Nu din cauza comentariilor negative din partea altora sau pentru ca nu reuseste sa arate ca o femeie.

         Restul e doar prosteala.

         Daca se da seama de diferenta. Pentru travestiti e doar un joc, pe cand pentru transsexuale e doar viata lor.

         Cauza pentru care Disforia de gen ( transsexualismul) se manifesta este necunoscuta sau nedescoperita inca.

         Nu este determinata de lipsa tatalui/mamei, abuzarea in copilarie sau banala cauza ca s-a jucat cu papusi cand era mic.

         Ca fapt divers, nici una din cele de mai sus nu s-au intamplat la mine. Nu am avut papusi cand eram mica. Poate asa eram si eu mai delicata, si nu o mini-bruta sarcastica, ca in ziua de azi.

         Ca tot veni vorba si nu mai vreau sa aud psihologi, care dau teste de masculinitate-feminitate si iti dau verdictul ca esti femeie sau barbat dupa asta. A fi feminin(a) nu inseamna a fi femeie si masculin(a) nu inseamna a fi barbat.

         Sunt destule femei masculine si barbati feminini pe lumea asta, ( si nu ma refer la lesbiene si gay) asa ca sa nu ne mai luam dupa stereotipuri.

         Lumea e greu de schimbat. Suntem toti ( nu numai transsexualii) fortati sa luptam cu o mentalitate invechita, care ne condamna, daca suntem diferiti. Tot ce putem face e sa ne ridicam cand cadem si sa mai incercam odata.

         Concluzia : E mai important ce ai in cap, decat ce ai intre picioare.

         Eu ? Eu sunt o transsexuala in varsta de 17 ani, care spera la o viata normala. Sa nu ajunga sa practice prostitia din cauza faptului ca nu o angajaza nimeni deoarece este o transsexuala.

                                                                                                                   Simmis 



9 comentarii:

  1. Foarte interesant articolul si titlul este este superb...vezi tu Goda sau Mircea ,mie imi place sa zambesc tot timpul si azi si ...maine si mereu.Minciuna asa cum zici tu in totdeauna va iesi la iveala ca azi,ca maine,peste ani tot se va descoperi,iar adevarul trebuie spus intotdeauna cu demnitate si privit in ochii celuilalt.Ai dat exemplul cu scaunul cu rotile...Mircea daca vrei ceva cu adevarat...trebuie sa reusesti.Am un vecin care a suferit o pareza,nu putea sa mai mearga,doi ani a facut cate un pas,acum se plimba cu incapatinare de cateva ori pe zi. In viata totul este sa fi ambitios si cel mai important...sa vrei acel ceva.Felicitari pentru post.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Gabriella. S-ar putea sa fii inteles putin gresit lucrurile. Mircea e doar un prieten de al meu ce n-are nicio legatura cu blogul, am vazut ca a postat 2-3 comentarii pe aici, in rest nimic. Eu scriu articolele, Goda se ocupa de toate celelalte aspecte ale blogului, in schimb acest articol dupa cum se deduce din scrisul italic si semnatura a fost semnat de Simmis, "o transsexuala in varsta de 17 ani, care spera la o viata normala".
    Cunosc povestea postarii, dar asta nu are legatura cu esenta ei. Eu am ramas placut surprins cand am citit-o prima data, desi intr-un fel a fost "wow".

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte interesant articolul... m-a lovit mult insa ”de ce nu te accepti asa cum esti?” ”pentru ca pot mai mult”...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as spune astfel,indiferent de ce este in viata de zi cu zi...:)))"ZIMBESTE,CA MIINE ESTE O ALTA ZI"si acel miine aduce alte si alte solutii la aspectele vietii.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte interesant blogu tau ce ai postat:) si imi place articolul care ai scris de ce nu te accepti asa cum esti? eu de exemplu sunt complexata. am momente in care cad intr-o depresie si ma ridic cu un singur motiv de a trai. muzica e tot pentru mine asta ma face sa lupt mai mult. bravo pentru postare

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Dorin,am inteles acum.Am zis Mircea ptr ca asa cum ai spus tu a facut comentarii pe acest blog,iar Goda comenteaza pe blogul meu. Oricum nu este nici o problema,toate comentariile au fost facute frumos si cu mult bun simt.Pentru mine blogul este interesant si il citesc cu multa placere.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Viata face greseli." Foarte adevarat, si de asemenea, foarte interesant post'ul. Astept si altele. :*

    RăspundețiȘtergere
  8. gabriella: Ma bucur ca sa lamurit si treaba asta si imi cer scz in numele altora pentru confuzia creata, voi da personal niste explicatii intr-o alta postare.

    Μου αρέσει το αλκοόλ: Mereu e loc de mai bine. Ms pentru apreciere.

    MEG55: Ai dreptate, multe lucruri neplacute ce ti sau intamplat azi...maine vor fi uitate. In fiecare zi apare altceva ce iti distrage atentia si din fericire cateodata chiar te ajuta sa treci peste tot raul ce te-nconjoara.

    AlySia: Ms mult, si pt mine si poate pt foarte multi muzica e un adevarat refugiu.

    Extaz.: Blogul ruleaza destul de bine si pe aceasta cale tin sa-i multumesc si lui Dorin pentru postari. Cu siguranta voi venii si altele.

    Raisa: Ms mult pt parere si...te mai astept!

    RăspundețiȘtergere