marți, 10 mai 2011

Pasiunile se transforma in bani, dar banii nu se transforma-n pasiuni

Tot mai multi dintre noi isi descopera diferite talente in muzica, desen, poezie, teatru sau chiar dans.Nu e nimic rau sa faci o pasiune din ceva sa ai un vis pentru care sa lupti.Rau este atunci cand, visul tau e partial indeplinit si dai de gustul banilor, atunci incepi sa uiti adevaratul motiv pentru care faci acel lucru, totul invartindu-se in jurul banilor.Faptul ca tu castigi din ce in ce mai mult de pe urma pasiunii tale, te oboseste psihic pentru ca nu mai faci cu placere si cu obsesie acel lucru, obsesie provocata de castiguri tot mai mari.E trist si totusi adevarat ca majoritatea dintre noi au ca scop profituri cat mai mari si nu relaxarea in sine, pasiunile sunt cele ce vin dinauntrul nostru si tin de spiritul si sufletul nostru, ele se pierd cand devin mijloace de profit consistent.
A fi pasionat de ceva nu inseamna a castiga cat mai mult; ci inseamna a trai prin tine insuti.
Nu stiu daca avand bani poti descoperi noi pasiuni sau poate da; dar nu cred ca, odata banii avuti, poti renunta asa usor la ei.Sunt putini cei care mai imbina utilul cu placutul, putini care mai cunosc si dincolo de "grosimea portofelului"
Pasiunile se transforma in bani...
Dar banii se transforma-n pasiuni?

13 comentarii:

 1. eu cred ca banii se pot transofrma in pasiuni, si pot capta anumite persoane insa depinde foarte mult de noi. pentru mine banii nu valoreaza mult desi ei ne sunt de folos. un vis este mai mult decat o slujba din care sa iasa bani, un vis e alactuit din sentimente, din speranta din incredere din placere...nu se merita sa il dai pe nietse bani...

  RăspundețiȘtergere
 2. Pasiunile provenite din bani nu sunt la fel cu cele venite din suflet.Banii nasc pasiuni "flamande", pasiuni care sunt intretinute de banii din care provin, care ne fac avari, orgoliosi sau de ce ipocrizi :).
  Adevaratele pasiuni ascund sentimente puternice si devotament

  RăspundețiȘtergere
 3. intradevar putin oameni renunta la bani cand au dat de gustul lor dar banii nu duc decat la lacomie si ura.

  RăspundețiȘtergere
 4. Viata e o lupta a supravietuirii ,dar nu cred ca daca ai o meserie care nu-ti place nu te poti ocupa si de pasiunile sau hobby-urile tale .

  RăspundețiȘtergere
 5. atata timp cat este pasiune...lucrezi cu drag si cu usurinta..dai de gustul banilor si poate chiar incepe sa iti place si mai mul ceea ce faci..intr-adevar nu toti oamenii sunt la fel..dar intr-o masura de 60% 70% pot spune k nu fac cv doar pt bani

  RăspundețiȘtergere
 6. depinde de om: pentru unii se transforma-n pasiuni, pentru unii nu

  RăspundețiȘtergere
 7. imi plac problemele pe care le pui in discutie, si aproape de fiecare data sunt de acord cu tine.

  RăspundețiȘtergere
 8. Lavinia: Foarte putini mai sunt cei care se pot abtine la de la bani si isi pot impune o anumita limita.

  Mallynna: Ai dreptate :) dar uneori uitam de acest devotament...defapt de cele mai multe ori

  Denisa: Cata dreptate ai.

  Azucena: Aici vorbim despre cei care uita pur si simplu de ce au inceput sa faca ceva.Dar ai si tu dreptate, poti avea si o slujba bine platita si un hobby care sa iti placa

  Raluca: Ai dreptate.Ma bucur ca ai fost sincera

  Anonim: ;)) Intradevar depinde de caracterul omului

  29decembrie: Iti multumesc frumos.

  RăspundețiȘtergere
 9. frumoasa intrebare...nu e nimic rau in a cistiga ceva prin pasiunile inspirate si placute! urit e faptul ca banii devin si ei ,,pasiuni,, sau mai bine zis obsesii...foarte profunda analiza. mi-a placut mult! :)

  RăspundețiȘtergere
 10. buna, eu ti-am adaugat banner-ul pe pagina mea. Iti multumesc pentru propunere. O seara frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 11. Loreta: Cand banii devin obsesii omul uita de el insusi...si are doar un singur scop: bani cat mai multi

  Lille: Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 12. profunzime şi inteligenţă. astea-s cuvintele potrivite pentru ceea ce ai scris . :)

  RăspundețiȘtergere
 13. Loreta: Iti multumesc frumos pentru apreciere si ai dreptate cand devenim obsedati de bani nu mai suntem oameni ci marionetele lor.

  RăspundețiȘtergere