joi, 5 mai 2011

Muzica Rap si efectul acesteia in viata noastra

Multi dintre noi asculta muzica pentru a se relaxa, pentru a destinde atmosfera sau chiar pentru a plange.Muzica devine o parte esentiala a vietii noastre, regasindu-ne tot mai mult in diferite melodii.Mai nou, se invata cu muzica, se fac sporturi cu castile in urechi, peste tot se merge ascultand muzica.
Dar totusi care ar fi efectul muzicii Rap in viata noastra?Multi spun ca nu au nici o influenta asupra lor, in timp ce altii afirma ca acele versuri deschid ochii celor ce o ascult, parerile sunt impartite.Unele melodii trimit un mesaj foarte clar cu impact negativ in ceea ce priveste statutul omului in societate,in timp ce altele vorbesc despre iubire, prietenii adevarate si relatiile dintre oameni.Muzica rap influenteaza insa si stilul vestimentar al celor ce o asculta, relatiile cu ceilalti continuand chiar sa se ajunga la unele vicii din partea celor ce o asculta.Influenta revine mai mult asupra adolescentilor, care sunt fascinati de vocabularul folosit in melodiile respective.
Noi ascultam diverse melodii in concordanta cu starea noastra de spirit.

Pe tine muzica Rap in ce context si cum te influenteaza?

15 comentarii:

  1. tot cv despre rapp am si eu o postare...am scris-o de ASEARA si o public azi ! uite parerea mea e ca muzica pe care o ascultam NU ne influenteaza ! Eu ascult toate genurile de muzica, printre cre si rapp chiar foarte mult, nu putin ;) indiferent de mesajul piesei pe mine personal ma binedispune ! In versurile acestor melodii este surprinsa realitatea !

    RăspundețiȘtergere
  2. uneori mai usor m-alina versuri in romana decat altele..

    RăspundețiȘtergere
  3. Depinde de melodii:]...Dar in general, nu ma influenteaza:-??. Adica ascult uneori ca sa ma calmez sau pur si simplu ca sa deschid ochii catre realitate:D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci te influenteaza, iti da o stare de calm. A influenta nu inseamna neaparat a face rau.

      Ștergere
  4. Depinde de la om la om , muzica ne poate influenta in relatiile cu ceilalti iar cei care canta melodiile respective ne pot deveni adevarate modele de viata.
    Pe mine personal , nu ma influenteaza foarte tare poate doar pe alocuri in ceea ce priveste increderea in cei din jurul meu

    RăspundețiȘtergere
  5. Ea nu te influenteaza ci spiritul sau iti intra in piele si traiesti cu ea, nu ofera dependenta ci traire, daca stii sa cauti versurile care te atribuiesc vei trece peste toate mai usor...mno asta e doar punctul meu de vedere:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Depinde de melodie, dar in general nu ma influenteaza... imi place de uneori sa ascult! :) Interesant blog!

    RăspundețiȘtergere
  7. Paolla: Poate ai si tu dreptate dar uneori muzica chiar influenteaza starea de spirit,cel putin la unele persoane.Sunt multi care, atunci cand sunt tristi asculta ceva lent doar pentru a-si intensifica acea stare.Si da, ai dreptate in general muzica rap, reda realitatea asa cum e ea.

    29decembrie: Sa inteleg ca ramai fidela rap-ului romanesc ;)) E bine.

    Ganduri.aruncate.pe.net: E ok atunci.Asta face rap-ul, trezeste oamenii atunci cand "dorm" prea mult ;))

    Mallyna: Ai dreptate, doar ca ar trebui sa fim atenti ce luam de la acei idoli.Mergem doar pe partea pozitiva, presupun.

    Pauza de Tigara: Foarte interesant punctul tau de vedere si chiar sunt de acord cu el.Muzica, intradevar, nu provoaca dependenta ci doar te invata sa traiesti.

    Lorenabr: Frumos. Iti multumesc pentru apreciere.

    Deea: E bine si asa ;)) Exista un inceput pentru toate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place mult muzica Rap dar nu consider ca m-a influentat in vreun fel.. ceea ce imi palce la acest gen este ca poti gasi cate o melodie pentru orice stare de spirit.. si, cum ziceai si tu, gasesti un mesaj clar in fiecare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu ascult muzica rap. Cand am inceput sa ascult eram intr-una din perioadele alea sad, si ma regaseam in anumite melodi. Cum spui tu in postare, plangeam pe muzica. :)) Si de atunci am ramas tot cu rapul. NU ma influienteaza in nici un fel.;) Doar imi place, pentru ca in mesajul pieselor este surprinsa intr-o oarecare masura doar realitatea care ne inconjoara.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina: Cred ca de asta e si ascultat acest gen de muzica, pentru ca mesajul vine direct si clar.Pacat insa ca multi nu il percep ca atare.

    Kitt'Kidd': :) Cred ca oricine a avut momente de slabiciune ascultand o anumita melodie.

    Lilu: Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sincera sa fiu nu ma pasioneaza acest stil de muzica(rock-ul cu rapp-ul nu prea se impaca:P), dar inteleg ca unele piese pot avea o esenta destul de importanta pentru unii..si pentru asta o respect. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. ChrySs: Daca multi ar gandi ca tine tare bine ar fi :)

    RăspundețiȘtergere