luni, 2 mai 2011

Cum se descurca tinerii din ziua de azi in Romania?

Stim cu totii ca in ziua de azi majoritatea tinerilor cauta sa plece in strainatate, America fiind pentru ei "tara tuturor posibilitatilor". Multi dintre ei refuza sa-si urmeze visul aici in Romania fie pentru ca nu sunt incurajati si sprijiniti sa faca ceea ce le place, fie ca nu au suficiente resurse financiare.
Dar cum nici in America nu e foarte usor de ajuns, majoritatea se limiteaza la altceva, optand totusi pentru a ramane in alte tari din Europa. E tragic sa vezi cum practic viitorul Romaniei se raspandeste peste tot in lume si in acelasi timp Statul ramane imun la aceasta problema.
Multe tinere apeleaza la diferite "job-uri" cum ar fi videochat-ul, un job cu castiguri rapide si ridicate, in timp ce tinerii ajung sa isi incerce norocul fie cu ajutorul jocurilor de noroc sau pur si simplu devin mici infractori.
Ce e de facut?Cum ar putea Romania sa combata aceste probleme si sa aduca tinerii pe drumul cel bun?
Probabil multi ati raspunde fara sa va ganditi prea mult: BANI mai multi.

Si intradevar banii chiar sunt o problema cu care Romania se confrunta de ceva timp.Dar oare chiar asta sa fie adevarata solutie?Credeti ca daca Romania ar oferi bani tinerilor ei nu ar vrea mai mult?
Situatia inca ramane neclara pentru majoritatea dintre noi.Unii sunt de parere ca banii ar schimba viitorul tinerilor, unii nu.Cert e ca banii nu aduc moralitatea sau valoarea pe care acestia si-au pierdut-o.

Tie ce ti-ar trebui pentru a te descurca in Romania de azi?

16 comentarii:

  1. cred ca in primul rand as avea nevoie de dorinta de a lupta.Nu banii aduc fericirea, nu averea te face sa fii mai bun sau sa ai tot ce iti doresti, ci tu insati.Important este sa lupti pentru viitorul tau, dar sa traesti in prezent si sa nu uiti ca exista un Dumnezeu care are grija de tine mai mult decat poti avea tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand puterea de a lupta

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ar fi nevoie sa avem in primul rand o conducere care sa nu fie manipulata asa de usor,cu oameni respectuosi,inteligenti,care stiu ce vor.Nu oameni care trag numai pentru ei,avand in vedere postul pe care il ocupa.
    Apoi oamenii de rand sa se respecte intre ei si sa nu pateze numele romanilor.Caci drept vorbind,avem o tara minunata,dar populata de oameni needucati.
    Avand o conducere cum am precizat in prima fraza probabil romanii nu ar mai avea lipsuri financiare asa mari.Multi dintre romani nu muncesc,ar trebui regretat Ceausescu din anumite parti de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  4. De acord cu Riot. Societatea noastra mai mult in descurajeaza pe romani decat sa le dea speranta de mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai cum sa nu fim asa cum suntem? Cand cerem sfaturile celor dragi ni se raspunde "Treaba ta ce faci". :| Oricum, in Romania ajungi sa mori de foamela ce salarii sunt acum. Pe mine m-ar ajuta sa stiu ca de pe meseria pe care o vreau sa se poata castiga nu salariul minim pe economie...:|

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru mine viata pe care o am e foarte frumoasa aici in Romania.
    Eu nu as pleca din tara asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. sprijin din partea toturor si corectitudine .. restul vin de la sine .;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Totusi bani intretin fericirea ,acum vorbesc superficial ,poate ca nu banii sunt intr-adevar problama ,dar fara ei nu putem supravietui ,nimeni nu a zis sa avem bani incat sa inconjuram lumea prin diveste excursii costisitoare ,ci sa avem macar cat sa intretinem casa,sa cumparam mancare si macar odata pe an sa ne ducem intr-un loc de relaxare in concediu,dar fiecare isi alege soarta .tara noastra nu se va schimba doar daca dam vina pe cienva ,ci daca toti reusim sa facem ceva ,impreuna.
    Sigur ca intotdeauna ne-am dori mai mult ,bani ,orice ,mereu ,mereu ,mereu ,dar ar trebui sa ni se impuna niste conditii ,pentru bani mai multi ,munca mai multa...

    RăspundețiȘtergere
  9. sprijin din pastea celor din jur,putere si vointa de lupta pentru ceva mai bun

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt convins ca avem pe de o parte nevoie de lideri si apoi de noi, oamenii, sa fim constienti de ce facem si cum facem.

    RăspundețiȘtergere
  11. chiar acum am scris ceva despre asta...geniile gandesc la fel,Goda;))

    RăspundețiȘtergere
  12. Lavinia: Intradevar nu banii aduc fericirea , dar ei o intretin intr-o oarecare masura.Dumnezeu exista si are grija de toti, doar ca oamenii din societatea de azi au tendinta de a uita ca Cineva acolo sus inca exista.

    Anonim: Puterea de a lupta te poate ajuta sa mergi mai departe, intradevar.

    Riot: Cred ca in ziua de azi putini sunt cei care nu se lasa influentati de puterea banului.

    Clau: Si inca de cata ambitie am avea nevoie.

    Chiulica: Din pacate asa e.

    Ganduri.aruncate.pe.net: ;)) Ai dreptate ,multi fac asa.Dar uneori ar trebui sa mai lasam si noi incapatanarea la o parte si sa mai si ascultam la timpul potrivit

    Mallynna: Chiar foarte multa.

    Denisa: Uite o persoana optimista.Imi place.

    Iris: Sa stii ca undeva ai dreptate, daca nu ai sprijin nu ai nimic.

    Azucena: Oricat de mult ar fi de munca , banii tot ar fi prea putin. Asta e Romania, asa e romanul.

    Raluca: :) Ai dreptate

    Dragos: A fi responsabil pentru actiunile tale e o calitate pe care in ziua de azi o intalnesti din ce in ce mai putin.E mai usor sa dam vina pe altii

    Goth_angel: ;)) Se pare ca da.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie personal, nu-mi trebuie multe.. lucrurile materiale nu-mi ofera satisfactie decat in proportie foarte mica si ma multumesc cu putin..dar asta e strict parerea mea..

    In legatura cu cei care pleaca si cu ceea ce spuneai tu mai sus .. Niciodata nu vom fi multumiti oricat de mult vom avea si stii de ce? Pentru ca nu putem sa traim fara sa ne raportam la tarile mai dezvoltate..mereu trebuie sa ne uitam in curtea vecinilor, pacat ca nu ne uitam la cei din Africa ci la cei din America..
    Mie imi place Romania, o iubesc chiar...si mi se pare nedrept sa ma educ aici, apoi sa plec in alta parte..du-te direct in alta tara si "pune-o" pe ea sa-ti ofere educatie; Banii astazi ii ai, maine nu..la capitolul "moralitate" stam cam prost..Nu putem decat sa speram decat ca intr-o zi nu se va mai trai in Romania pe principiul "nu m-am nascut in locul potrivit"..pacat..

    RăspundețiȘtergere
  14. Uuoana: Nu toti sunt de aceeasi parere, drept urmare sunt multi care pleaca.Ai si tu dreptate pe undeva, dar din pacate banii ne-au scazut moralitatea si altii mai puternici ne-au cumparat principiile.

    RăspundețiȘtergere