joi, 3 noiembrie 2011

Hai sa fim prieteni!

        Deschid astazi un subiect delicat, cu siguranta delicat. Aici sunt prea multe de completat incat sa ajungem undeva, dar poate cu ajutorul vostru voi reusi sa imi upgradez gandirea.
       Pornind de la o discutie cu tema scoalara, mi-am dat seama ca tin atat de mult la baietii astia numiti colegi incat nu vreau ca cineva sa intervina intre noi. Petrec putin din timpul liber impreuna cu ei, deci nu ii pot trece inca la capitolul "prieteni", un cuvant ce se deprecieaza tot mai mult, la fel ca "te iubesc".
        Deci cat de prieten ti-e prietenul? Si cum imi dau seama cine imi e prieten cu adevarat? Caci pentru asta trag, iubire si prieteni adevarati. Imi vin in minte aceleasi cateva chipuri pe care le stiu de cand ma stiu si pe mine. Si altele mai noi care au ajuns in scurt timp la fel de apropiate. Pentru baietii astia as incerca orice, dar ei pentru mine? Si ei la fel, stiu, sunt un norocos.
       La noi e altfel, cred ca multi sunt ca mine. Dar cand vorbim de prieteniile intre fete, grav, grav de tot. Vad zilnic evolutia unei relatii incepute cu mai bine de zece ani in urma ce continua sa se dezvolte pe pupincurism reciproc si buricism. Buricism? Termen nou, venit pe moment. Il definesc prin: felul in care astea privesc doar in jur si arunca vorbe, in oglinda nu se uita...nu se uita nimeni la ele, doar eu. Si o fac doar in scopuri nobile.
      Desi am dat impresia ca e vorba de un caz izolat, e ceva general. Si numarul cazurilor creste ingrijorator...pentru ca vorba aia "ne-am chinuit toata viata sa aratam ca niste pu*e si acum ii vad pe baietii astia cum se imbraca ca nise piz*e." Pentru ca am avut parte si de dinastia care si-au lasat balta prietenii pentru o fata...
    Ce faci cand te certi cu un prieten bun, va spuneti vorbe grele si dupa ce va impacati te intrebi "ba, dar e pe bune ce a zis?" Poate aia e pararea lui, dar nu ti-o spune cand nu e cazul de dragul amintirilor...Mi-as actualiza si eu lista cu ei....dar mi-e frica.

      Dragi prieteni, aceiasi Dorin si Goda va saluta si va asteptam vineri pentru melodia saptamanii. V-am pregatit ceva frumos!

29 de comentarii:

  1. prieteni adevarati nu stiu daca exista:) cand te certi cu cel mai bun prieten nu i spui vorbe rele. prieten adevarat e cand iti e alaturi. si ii dai sfaturi. adevarat te si certi cu ei dar te impaci si recunoasteti ca ati gresit amandoi.
    foarte buna postarea. sa speram ca voi intalni si eu la un moment dat:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Promoveaza-ti propria voce: Cu siguranta vei intalni. Tre sa stii sa-i alegi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prieteni sunt cu 2 fetze....Nu ai ce sa le facei asa sunt ei:(....Frumoasa Postare

    RăspundețiȘtergere
  4. Hip-Hap: Cum am spus, tre sa sti sa ti alegi:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Un prieten adevarat...hmm,nu cred ca se vgasesc asa usor.Un prieten adevarat trebuie sa fie cu tine tot timpul la bine si la rau,sa te sune in fiecare zi daca esti bolnav sa vada cum te simti,sa stea cu tine indiferent cum arati..si cei mai important:sa nu te lase sa cazi cand ai mai mare nevoie de el.Asta inseamna un prieten adevarat dupa parerea mea,dar trebuie sa stai cel putin un an langa o persoana ca sa iti dai seama ce fel de prieten e,sau poate chiar o luna:depinde de cat de deschisa e acea persoana.

    RăspundețiȘtergere
  6. E imposibil să nu ţi-o iei în barbă, crede-mă. Chiar şi de la cei mai buni prieteni. E greu de găsit, chiar foarte greu. De-aia spunem că nu există.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, dupa parerea mea, un prieten adevarat e acela care rade, plange si se cearta cu tine. Si care-i pasa. Si toate cele.
    Siii, la fel ca adelici, si cei mai buni prieteni pot gresii, te pot ranii, etc, doar sunt si ei oameni. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. eh..prietenii adevarati sunt atat de rari incat deseori te intrebi daca ei mai exista cu adevarat....dar asta e...viata merge inainte...

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti dau dreptate in ceea ce priveste prietenia intre fete. E grava... :| Uneori mi-asi dori sa fiu baiat numai pt ca voi nu va furati iubitele, nu va criticati pe la spate, nu sunteti invidiosi samd... lucru pt care imi place de mii de ori mai mult sa stau cu grupuri de baieti, decat cu fete. bineinteles, mai sunt si exeptii dar... in fine. Mi-e cam greu sa cred in prieteniile ADEVARATE, fie ca e vb de baieti sau fete... mi-e cam greu sa cred ca eu voi avea parte de un prieten adevarat, caci de fiecare data cand zic "uau, l-am gasit! e un prieten adevarat!" ma dezamageste. ciudat, nu? ;-<

    RăspundețiȘtergere
  10. Adevarat tot ce zice postarea asta :). De multe ori "prietenii" devin doar ceva cu care sa-ti umpli timpul liber...

    RăspundețiȘtergere
  11. am cautat foarte mult timp "un cel mai bun prieten", si in final am ramas dezamagita!
    m-au dezamagit cei pe care ii cunosc de cand sunt eu si m-au dezamagit si cei pe care ii cunosc de ieri.
    nu le mai spus "prieteni", nu merita sa fie numiti asa.
    am descoperit oameni adevarati, care gandesc la fel ca si mine, si am dat viata unor prietenii destul de frumoase, dar ne este teama sa ne mai incredem in cel de langa noi, asa cum o faceam alta data, lucru care ne afecteaza cat de cat.

    ramanem asa... suspendati intr-o situatie penibila in care ne prefacem ca suntem prieteni adevarati. pacat!

    ma bucur ca ai adus in discutie tema asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. prietenii adevarati sunt rari, trebuie sa'i cauti mult .. dar si cand ii gasesti...

    RăspundețiȘtergere
  13. Prietenii adevărați răsar când îți e lumea mai destrămată, doar atunci îi poți numi așa, restul, amici. Amicii sunt și ei buni la ceva, în afară să bârfească și toate cele :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Prieteni adevarati exista...ii simti...este acela care nu spera sa te schimbi vreodata...si...acela care-ţi spune adevarul indiferent cat de dur ar fi, pentru că urmeaza să te vindece şi sa-ţi dea umărul .Este cel care ştie ca atunci cand cazi sa-ţi dea mana,dar uneori te lasă sa te ridici singur.

    RăspundețiȘtergere
  15. Grea misiune!Pretenia este cea mai rara floare!Prietenul/a adevarat/a este persoana care se contopeste in gindire,comportament,traire cu tine,iti spune adevarul in fata cu scopul de a te ajuta, sau trece peste momentul dificil impreuna.Nu da bir cu fugitii in situatii critice....Sa ai parte doar de prieteni sau...."Fereste-ma doamne de prieteni,ca de dusmani stiu eu cum sa ma feresc"!

    RăspundețiȘtergere
  16. Complicat as putea spune!Cu cat incep sa cunosc prieteni imi dau seama ca de fapt nimeni nu este asa cum pretinde.Prieteni adevarati?!Nea...mai sunt specimene dastea?Poate...insa sunt foarte rari.In ziua de azi prieteniile intre fete se ruineaza din cauza baietiilor(majoritatea sau un sfert).Totul se rezuma la sex si alte chestii dastea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Raisa: Un prieten adevarat de regula il descoperi, evident dupa un timp dar cand vezi ca iti povesteste multe intamplari din viata lui.

    adelici: Poate exista, dar cum zicea Adda...si ei gresesc. Cel mai nasol e cand te impaci cu un prieten dupa ce te-ai certat si te-a facut in multe feluri, cand te macina gandurile...oare el chiar asa ma considera? In barba, ca baiat cred ca toti o iau, dar asa se invata.

    Adda: Adevarat, un prieten e acela care rade, plange si se cearta cu tine.

    roscata din vis: Exact, si ar fi pacat sa o lasi sa treaca pe langa tine.

    Μου αρέσει το αλκοόλ: Da, la femei e si invidia prea mare si de multe ori raman mirat cand vad fetele cat se bat intre ele, mai ceva ca baietii;)) si da, mai mereu esti dezamagit de la cel care te astepti mai putin.

    Sweet Lemon: O plimbare, o bere, o distractie...oricand e binevenita...de acord, dar nici cand ti greu si suferi dupa ceva/cineva si esti singur nu e prea ok.

    scriitor anonim: Dar ori ca ai sau nu incredere, nici singuratatea nu e o solutie. Sau ori de cate ori ai zice nu mai am nevoie de nimeni...pana la urma tot de duci la cineva.

    Broad Horizons: Si cand ii gasesti...mai bine nu i-ai mai fi cautat;))

    Lamaitza: Barfele sunt peste tot si cel mai urat e at cand vezi pe cineva ca vb cu tine despre X si il face asa si asa, iar cand e cu X te face pe tine intr-un fel si altul. Adevarat, in momentele grele te bucuri cel mai mult de prieteni.

    gabriella: Foarte adevarat, uneori trebuie si tu singur sa te descuri si de regula cel putin la baieti le descoperi adevarurile doar cand sunt bauti, at poti sa fi sigur/a ca un baiat iti spune adevarul.

    MEG55: Bine spus, prietenia este cea mai rare floare. Si finalul spune tot.

    Danyela: Asa e, traim in secolul in care sexul merge cel mai bine, oriunde si oricand. O vorba mai spunea o chestie interesanta "fa-ti prieteni noi, dar nu-i uita nici pe ce-i vechi".

    Deci in concluzie, daca ai prieteni langa tine poti sa spui ca ai reusit!

    RăspundețiȘtergere
  18. cand iti dai seama ca doar erai umplutura pe langa altii *...e foarte dureros...

    RăspundețiȘtergere
  19. De acord, nu e ok. Dar aşa e societatea din ziua de azi :)

    RăspundețiȘtergere
  20. nu am spus ca singuratatea e o solutie!
    crede-ma ca stiu foarte bine ce inseamna sa te descurci singur, atunci cand toti iti intorc spatele.
    ideea era ca ne prefacem ca suntem prieteni adevarati, si atunci cand vine timpul sa o demonstram(si aici nu ma refer la distractie si lucruri de genul asta)ne prefacem ca ploua/ca nu ne cunoastem...
    nu spun ca singuratatea e cea mai buna solutie, dar cred ca e bine sa ne obisnuim cu ea, ca sa nu ne izbeasca prea tare cand toti ceilalti ne vor lasa balta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Iulia: Asa e doare cand tepele vin de la ce-i care credeai ca te sustin. Te mai astept pe blog.

    Sweet Lemon: Corect, daca n-ar fi pus Dorin piesa cu Ad Litteram as fi pus eu una depsre prieteni...dar o fi si aia altadata.

    scriitor anonim: Nush, eu niciodata n-as putea fi de acord cu singuratatea desi mai petrec si eu timpul singur...dar sincer as prefera sa fiu dezamagit decat in momentele in care imi vine sa vb cu cineva sa stau singur. Ms oricum de corectare si puntul tau.

    RăspundețiȘtergere
  22. hm...as avea de spus un roman ntreg pe tema asta....dar nu e spatiu destul:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte frumoasa postare...Esti bun man;))

    RăspundețiȘtergere
  24. adnia: Cand ai ceva de spus, spui. Ms oricum de vizita.

    Hip-hap: Multe multumiri.

    RăspundețiȘtergere
  25. Da, într-adevăr, e păcat când se întâmplă așa ceva. Dar lumea e plină de astfel de oameni, ce să le faci?

    RăspundețiȘtergere
  26. Prieteni.Defapt,e greu sa sti daca persoana de langa tine iti este un prieten adevarat.Din proprie exeperienta iti pot spune ca si "prietena" pe care o stiu de cand ma stiu pe mine,s-a distantatmacum abia vorbim..insa pritena pe care o cunosc de doar 2 ani,ma stie la fel de bine pe cat ma cunosc eu.Conteaza sa cunosti persoana,sa sti de cine trebuie si de cine nu trebuie sa te aproprii..sa sti cui sa te deschizi,cui sa iti spui ofurile...pana la urma,langa orice persoana exista un prieten,chiar daca momentan nu l-am gasit toti..el sta acolo,in umbra,asteapa sa il gasim.. :)

    RăspundețiȘtergere
  27. am o prietena cea mai buna de 6 ani..si nici acum nu pot spune ca am incredere totala..acum ca am citit ce ai scris mi-am adus aminte ca atunci cand eram mica( clasa a6a) si ea ma intreba daca putem sa devenim prietene cele mai bune , o refuzam, haha.Mereu ii spuneam ca eu nu cred in prietene cele mai bune , ca mereu se intampla ceva si se destrama tot( gandeam bine inca de mica). Nu cred ca exista vreo relatie de prietenie in care sa nu se fi mintit, barfit sau alte lucruri de genu.

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna treaba asta cu prietenia, ca sa ai prieteni buni tre sa ai si grija ft mare pe cine lasi sa steie langa tine. Primul prieten, ultimul dusman.

    RăspundețiȘtergere
  29. Lamaitza: Cum zicea cheloo lucru asta nu se rezolva cu cuvinte, asta se rezolva cu paru:)) glumesc...ideea e ca intotdeauna sa fi ft atent si chiar daca ramai de multe ori dezamagit sa mai lasi de la tine cand crezi ca se mai merita.

    Ada:): Exact, cautatorului ii sta cel mai bine cautand.

    Sophie: Da, e bn ca gandeai bine de mica, fetele in general se maturizeaza mai repede. Nu exista prieteni fara minciuni, barfe si altele dar oricat de nervos ai fi si ai vrea sa nu mai dai de ei, in momentele grele tot ajungi la ei caci nu poti sta singur la nesfarsit.

    Dan: Corect, primul prieten...ultimul desman. Frumos.

    RăspundețiȘtergere