vineri, 24 iunie 2011

Despre droguri

Jim Morrison spune ca "Drogurile sunt un pariu cu mintea ta" si cata dreptate are!Drogurile sunt cele care se joaca cu mintea si trupul nostru, devenind astfel dependenti de ele.Ca orice lucrur necesar in viata omului, la inceput drogurile nu par sa faca prea mult rau celui care le consuma.Avem de multe ori impresia ca drogurile ne ajuta, ne fac sa ne simtim mult mai bine, sa uitam de grijile noastre iar in momentul in care noua ne spune cineva ca putem deveni dependenti si cat de nocive pot sa ne fie, imediat venim cu replica "Eu nu pot deveni dependent/a de ele. Mie nu mi se poate intampla asa ceva."
Doar ca ajungem in anumite stadii in care nu noi controlam drogurile ci ele ajung sa ne controleze pe noi!Multi tineri ajung sa fure, sa isi piarda prietenii si familia iar in cel mai rau caz ajung sa moara. Foarte putini tineri accepta sa fie ajutati, accepta faptul ca intradevar au nevoie de sprijinul celor din jur, ca sunt dependeti.
Nu doar cocaina, heroina etc sunt droguri care provoaca dependenta, printre droguri nocive care distrug organismul uman treptat treptat se numara si alcool-ul si tigarile. Chiar daca nu provoaca o moarte rapida, aceste droguri distrug moralitatea si capacitatea de rationa a omului, provocandu-i o moarte lenta dar sigura.La fel ca si dependetii de heroina/cocaina/ ierburi legale, consumatorii de tigari si alcool ajung sa isi piarda familia, locul de munca iar cei alcoolici ajung de cele mai multe ori hoinarind pe strazi.
Totusi, cum spune omul, orice lucru e bun daca nu ii este depasita limita.

14 comentarii:

  1. Cata dreptate ai!
    Si de multe ori, oamenii astia regreta... da' ce sa le mai faci? Viciile's vicii, nu poti scapa foarte usor de ele:D.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu pot sa comentez ca n-am luat nicodata vreun drog, tigarile nu provoaca dependenta daca ai vointa, eu am avut si foarte rar mai fumez cate o tigara..

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar nu trebuie sa devenim dependenti de nimic orice in exces devine o povara ,dar hai sa fim optimisti omul trebuie sa moara din ceva:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Viata insasi e un viciu, conteaza cum si in ce mod ti-o administrezi...!Drogurile ca si tigarile si alcool au trebuintele lor...depinde in ce cantitati sunt consumate.

    RăspundețiȘtergere
  5. drogurile sunt in felul urmator minunate la inceput te ajuta in tot ceea ce vrei ,iti sunt mereu altaturi cu putine urmari dar dupa o perioada nu iti mai dau aceasi satisfactie si balanta intre frumos si durere se spulbera si atunci incepi sa realizezi ca ceva nu e in regula si in momentul ala ori maresti doza ori daca esti norocos renunti(si nu, iarba nu intra aici)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de acord cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. cât de adevărat...
    poate poţi să treci şi pe la blogul meu numajudeca.blogspot.com şi să-ţi spui părerea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc tuturor pentru comentarii, e adevarat si aveti dreptate fiecare in felul vostru de a va da cu parerea. De acum am sa postez cat mai multe articole si piese, si bineinteles sa trec si eu pe la blogurile voastre. Numia bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Drogurile pentru unii sunt doar niste pastile care le ei si te fac sa te simti in al noualea cer..a uiti de toate grijile care le ai in suflet sau tot ce iti macina in adancu` sufletului.. insa astea nu se pot rezolva doar luand droguri [hasish. marachuca, joint sau stiu eu alte chestii] se rezolva cu multa rabdare si nu in ultimul rand prin comunicare. Sa ai pe cineva cui s aii spui ceea ce te apasa .. ceea ce te doare ... multi spun ca: "Da dupa ce plm sa imi trebuiasca mie sa am pe cineva langa mine:-j?" sau " bine ma.. las'o balta e viata mea" :-j.. insa cum procedeaza nu e corect.. Daca ti se da omana de ajutor las'o s ate ajute pana la capat :)
    E spre binele vostru..a tuturor :).

    RăspundețiȘtergere
  10. Ǥαи∂ʋяι ƨcяιɛ ρɛ ʋи ƨιтɛ: Ai dreptaet, luand droguri nu vei scapa de probleme...doar le amani!

    RăspundețiȘtergere
  11. eu am consumat legale ma faceau sa rad sa ma simt bine ca si cum "lumea ar fi a mea " ei bine intr-o seara ma invitat niste prieteni sa fumez ceva ma gandeam ca e acelasi lucru ...am tras 2 fumuri am zis ca nam nimic apoi dintr-o data am picat jos ...am stat in zapada o ora nu ma puteam misca vedeam chestii urate .... greu de imaginat de atunci ma-m lasat total de ele .... nu mai vreau baga-ti picioarele in ele aruncatile .... mai bine iti cumperi o sticla de suc si un sandwish... mintea cel mai bine functioneaza dimineatza dupa e bei un pahar de apa ;) nu dupa ce te-ai drogat...sunt foarte bucuros ca nu am ajuns dependent si ca ma-m putut lasa la timp...realitatea e dura dar trebuie traita

    RăspundețiȘtergere
  12. da ..drogurile iti provoaca stari de bine pe moment iar apoi, dupa ce efectul trece esti mult mai rau !

    RăspundețiȘtergere