miercuri, 28 martie 2012

Acum 10 azi nu visai la celular

Inainte cand eram mai mic cumparam fiecare numar al revistei CONNECT despre telefoane mobile, care se gasea pe piata lunar. Tin minte ca eram foarte pasionat, desi, la vremea respectiva, la unele dintre ele abia imi permiteam sa visez. Am reusit la un moment-dat sa imi satisfac o parte dintre mofturi, punand deoparte luni intregi banii de buzunar. Ca si acum, e acea vreme telefoanele mobile performante erau un moft, si cine avea unul era ok. Dadea bine in fata prietenilor si tin minte ca duceam o lupta stransa in cadrul clasei, care sa aiba cel mai performant telefon, sau cea mai ingenioasa aplicatie. Avand in vedere ca timpul a trecut si eu nu am mai fost asa preocupat de telefoane mobile, am ramas uimit de modul accelerat in care tehnologia continua sa evolueze. Acum cativa ani nici nu visam la camere foto de 8-12 mpx, ori procesoare cu o frecventa ce atunci abia putea fi intalnita pe un laptop. Am ramas uimit sa aflu ca unul dintre cele mai performante modele de la Samsung, si anume Galaxy S3 ruleaza cu un procesor Quad Core, are 2gb memorie ram si modem 4G, in ciuda faptului ca are o grosime de doar 7mm. Mi se pare de-a dreptul fascinant, avand in vedere ca aceasta configuratie multi nu o au nici pe laptopul de la care tasteaza.

28 de comentarii:

  1. daca telefoanele mobile au evoluat asa..iti dai seama omenirea si rautatea/bunatatea sau orice alt sentiment din ea cum a crescut in intensitate si cum s-au manifestat?..

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rdqDfY8N0RE

    O zi placuta iti doresc!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Unii pot sa creeze cele mai performante telefoane in timp ce altii se poarta ca animalele.

    RăspundețiȘtergere
  4. primu telefon zici ca e pantof cu toc:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Glumesti? :| Vad peste tot copii de 7-8 ani care abea stiu sa citeasca! cu telefoane super-performante :|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mamei mele nici nu-i vine sa creada ca TOTI colegii mei de clasa au touch screen'uri si toate cele... mie mi-e rusine sa mi-l scot pe al meu din buzunar :-j

      Ștergere
  6. eu chiar ma intreb ce o sa mai inventeze astia pentru telefoane :))

    RăspundețiȘtergere
  7. mda... telefoanele au evoluat mult de-a lungul timpului. Acum vreo 2 ani aveam un LG Cookie si mi se parea wow :)). acum am auzit ca nici nu se mai fabrica ..

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa-i cum zici tu. Lumea din ziua de azi uita ca telefoanele au fost facute pentru a comunica ... :)
    (Asta nu e neaparat ceva rau)

    RăspundețiȘtergere
  9. S-a ajuns sa se puna mai mare accent pe telefoanele mobile decat pe comportament, personalitate alea alea:|. Si pana la urma la ce buna atata performanta?

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe toţi ne influenţează această evoluţie a tehnologiei...poate că unii dintre noi încă nu ne-am dat seama, dar vom vedea ce se va întâmpla în viitorul apropiat! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. ai dreptate...inainte daca avea cineva telefon era mare lucru...acum?..pfff...:))..am o verisoara care are 7 ani si a primit deja telefon cu touch screen...e cam prea de tot...:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum daca nu ai Iphone esti naspa.:).
    Cred ca era mult mai bine inainte.:).

    RăspundețiȘtergere
  13. Evoluţia tehnologiei ăsteia e una profuuund vizibilă.. De la cărămida de Motorola -parcă- de acum muulţi ani, s-a ajuns la ceva super-subţire, super-diferit, un nou motiv de laudă..
    Poate că evoluţia tehnologiei a contribuit indirect la involuţia altor aspecte.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tehnologia a evoluat mult...
    Chiar despre subiectul asta vorbeam cu iubitul meu acum cateva zile :))
    Cand eram mici nici macar nu stiam ce-s alea telefone si prezent raman uimita de copii de 5 ani care au Iphonu-uri,tablete apple s.a :)

    RăspundețiȘtergere
  15. ce poti sa spui...tehnologia se tot schimba cine stie ce o sa se mai inventeze si de acum in colo :s

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai primit un premiu pe blogul meu >:D<!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai dreptate...tehnologia a evoluat mult si o data cu ea si noi.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-e dor de vremurile alea cand aveam un alcatel amarat cu antena si vorbeam la telefon doar 4-5 minute,si faceam economii la sms-uri=))

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc pentru comentarii la aceasta postare si imi cer scuze pentru lipsa mea pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  20. Aici ai perfecta dreptate. Acum 10 ani nu visam la celular!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ai mare dreptate in privinta asta... Eu un timp avusem celular si dupa nu... dar nu a fost o tragedie... Acum toti copii poarta celulare, sa nu mai vorbim de cei maturi care uneori au si 2-3. Uneori e greu fara ele, alteori- imposibl, dar niciodata ele nu pot inlocui o imbratisare calda si zimbetul unui prieten adevarat ce sta chiar in fata ta! Ar fi bine sa ne si intrebam, e chiar atit de folositoare evolutia tehnologiilor moderne, sau tot ea ne lipseste de lucruri mult mai scumpe pe lumea asa, la care noi acordam poate uneori - cea mai mica atentie!

    RăspundețiȘtergere