vineri, 6 ianuarie 2012

Timp...ca sa ce?

  Nu se anunta o noapte alba, se anunta doar o noapte prielnica pentru scris, nu mult, caci ce-i prea mult strica, dar destul incat sa mai schimbam o impresie. Nu planuiam ca ce am scris ieri dupa masa, adica articolul pe care il gasesti un pic mai jos sa poata fi luat drept o postare introductiva (oricum e mai mult postare decat articol, dar mi-e lene sa modific toata fraza, ii dau tot inainte)...dar chiar poate fi luat! Oricum imi planificasem sa iau o pauza, daca tot m-am dat lipsit de timp si uite ca nu mi-a iesit nici planul asta. Cineva rade de mine?
   Avem mereu timp pentru toate, da, avem mereu timp pentru toate! Am scris de doua ori pentru ca asa este, doar ca ne place sa ne prefacem ca nu. 10001 de alte motive care ne determina sa nu facem ceva si noi gasim scuza timpului. Ce vina are el? Ai timp sa stai pe mess si in timp ce dai BAC-ul daca vrei sa punem problema asa...poti sa scrii pe blog in acelasi timp in care dai la sapa si nu trebuie sa te consideri Napoleon ca sa faci asta. Singurul timp care conteaza si care exista e cel psihologic. In rest...numim timp orice, timpul ne imbatraneste, timpul ne rezolva problemele. Poate fi si asta un punct de vedere, dar eu nu vad lucrurile asa, nu in momentul de fata. De ce nu in momentul de fata? Pentru ca ne schimbam cu fiecare secunda ce ramane in urma si nu pot avea siguranta gandirii mele de maine pentru ca o variabila ma poate influenta sa imi schimb perceptia asupra Universului. O singura variabila.
  De cele mai multe ori ne simtim presati de timp, cum ar fii ca nu terminam de invatat la timp,apoi mai taiem jumatate de ora din portia de somn si mai facem rost de timp de invatat...E acelasi timp...Si daca ar sta ceasul in locul si ar ramane blocat atat el cat si timpul biologic, fiziologic si psihologic(conform unora, potrivit mie exista doar psiho, cum am spus mai sus) tot n-am stii ce sa facem...incotro sa o luam, de unde sa incepem, cum sa ne atingem idealurile si care ne sunt alea. Suntem picaturi de ploaie...toti, suntem predispusi genetic sa ne credem speciali si apoi ne lovim de niste chestii care ne ajuta sa realizam cat de asemanatori suntem...noi, cei destepti. Pentru ca exista doua categorii generale de oameni: destepti si prosti. Asta e adevarul si nu are rost sa ne ascundem dupa degete. 97% din cei care scriu pe bloguri si citesc bloguri fac parte din prima categorie, insa peste tot mai exista si rateuri.
  Am sa iti pun niste intrebari...sa vezi cat de comuni suntem, dar mai tarziu, caci este timp.


P.S. : Mersi, Iulia, mai da si tu un semn din cand in cand, in pula mea!!!

16 comentarii:

  1. Ai dreptate:timpul este mereu acelasi,dar,in consecinta noi ne simtim presati de el,ne scurtam cate o jumatate de ora din somn pentru a invata,dar timpul tot acelasi.Adevarat ceea ce ai spus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, cand avem timp, il irosim, iar cand nu, ii ducem dorul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stai linistit ,nu trebuie sa te superi pentru rautatile altora...scrii exact ce simti si cand ai timp. Uite de exemplu detest acest comentariu de la Anonim...nici macar nu are curajul de a spune ce are de spus...un las care se ascunde dupa masca anonimatului.Nu trebuie sa te superi...voi (caci am inteles ca sunte-ti o echipa) aveti posturi frumoase pe care am sa le urmaresc cu placere in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos ai scris :)
    cam asta e cu timpul... si cred ca asa va fi mereu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Timpul e pentru noi toţi acelaşi.Numai că nu ştim cum să-l îl împărţim.

    RăspundețiȘtergere
  6. dar uneori timpul nu poate vindeca tot,ci dimpotriva lasa rani adanci

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte sensibila postarea.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am o mie de motive sa te contrazic in aproape tot ceea ce ai scris, dar in unele privinte ai si dreptate " exista doua categorii generale de oameni: destepti si prosti. Asta e adevarul si nu are rost sa ne ascundem dupa degete. 97% din cei care scriu pe bloguri si citesc bloguri fac parte din prima categorie, insa peste tot mai exista si rateuri."
    Felicitari pentru post...in sfarsit!
    Si draga Iulia, raspunde-i prea frumosului disperat. Va avea suficient timp sa i se faca dor si de alte persoane, cica mai importante!!!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  9. Inseamna ca nu prea esti e acord cu postarea mea despre timp..

    RăspundețiȘtergere
  10. sincer, mie imi plac aceste randuri, ft clare. Sunt de acord , ok. Chestia asta cu timpul totusi e practic inexplicabila, sunt atatea pareri ca nici nu sti ce sa mai crezi. totusi ''cum iti asterni asa dormi'' :D deci da tre sa sti sa te organizezi sa faci ceea ce vrei si poate chiar iti mai ramane o gramada de timp;;)
    bye:*

    RăspundețiȘtergere
  11. @Raisa - Cam asa ceva, da.

    @Găgăuţă - Asta e mersul...

    @Anonim - :-))

    @gabriella - Nici nu s-ar pune problema de suparare, mai avem nevoie si de astfel de oameni. Suntem o echipa(cred). Dorin( Dodo), adica eu sunt cel care scriu postarile aici, iar Goda raspunde pe blogurile voastre si se ocupa de sursele de trafic. Multumim!

    @£avi H. - Sunt bucuros ca ma aprobi si tu.

    @Codruta - Ai facut un rezumat scurt si la obiect a ceea ce incercam sa spun eu.

    @doar eu - Eu zic ca ranile sunt vindecate pana la urma, in schimb raman cicatrici.

    @fatacareaduceploaia - Suna bine. La multi ani si tie!

    @Ioana - Foarte bine, trebuie sa existe si puncte de vedere diferite pana la urma. Daca spuneai ceva care sa imi demonstreze ca ma insel, veneam si eu cu contraargumente si poate iesea o discutie frumoasa.
    Intre mine si Iulia a fost un fel de gluma, la partea asta chiar nu simt nevoia sa dau explicatii.

    @ßlloиdιε ♥ - Tu ai pus altfel problema, acum ti-am citit postarea. Sunt infinite moduri in care putem vedea timpul, tu ti-ai prezentat opinia vazuta din alta perspectiva fata de opinia mea, nu as putea spune ca nu sunt de acord.

    @laura - Hihi, interesant ce spui. Insa si prea multa organizare strica. :))

    RăspundețiȘtergere
  12. mda.. sa zicem ca ai dreptate;)) :))

    RăspundețiȘtergere