duminică, 8 ianuarie 2012

Propriul Univers

   As vrea sa iti deschid ochii, sa iti arat ca fiecare om traieste in propriul Univers. Nu stiu ce se afla dupa aceasta viata, dar pot sa bag mana in foc ca imaginatia noastra nu poate afla asta. De aceea iti spun inca din primele randuri ca mesajul postarii consta in a te impaca cu tine. Daca reusim sa facem asta, sa ne aruncam tot ceea ce ne dorim in propriul Univers vom putea traii fericiti. Oamenii sunt superficiali, oricat am incerca sa privim adanc ne vine greu sa o facem, la fel cum tie iti vine greu sa descifrezi un mesaj dintr-o piesa sau dintr-o postare de pe un blog. Incearca doar sa  privesti mai adanc si cu siguranta o sa reusesti. Acest lucru nu este valabil doar cand e vorba de o legatura ce poate avea de a face cu calculatorul (muzica,internet, filme), ci pur si simplu in viata de zi cu zi, caci asta conteaza cu adevarat. Descopera tot ceea ce te intereseaza, nu te uita in stanga si in dreapta, pune-ti intrebari tie si cerceteaza pentru a afla raspunsul. Eu caut succesul, multi il cauta, altii doresc sa ramana acolo unde se afla deja, insa tie iti pot spune sigur ca el consta in a fii tu insuti, in a-ti da fraul liber eului. Iti vine greu sa o faci, cred, te cred, dar cu sarguinta vei ajunge in punctul dorit.
   Cu cat incerci mai mult sa le arati celorlalti cine esti tu, cu atat apar mai multi critici, doar pentru ca ei nu sunt ca tine. Si ce? Da-le peste nas si demonstreaza-le ca prin simplu fapt ca oamenii sunt diferiti, ei vor ramane la stadiul de frustrati. Nu imi vine deloc greu sa spun asta, am trecut prin multe in ultimul timp si am invatat ca generalizand o parere personala, vei reusi sa ii atingi si pe altii, constatand faptul ca oamenii se impart in mai putine categorii decat credem.
   Revenind la ideea propriului Univers, recunosc ca nu iti pot oferi o explicatie personala pentru care scriu "Univers" cu litera mare,  fa-ti propriul set de idei, de concepte, de standarde, aduna-le si pastreaza-le, foloseste-le in orice ipostaza, ghideaza dupa ele, si obtii formula pentru a afla cine esti si cine o sa ramai. Sa faci ceva cu gandul ca e gresit si ca o sa fii criticat pentru faptele tale incepe sa mi se para hilar. Tu esti tu si trebuie sa intelegi asta, daca ai un plan, aplica-l si atat.
  Depinde de mine, depinde de tine, depinde de toate care ne-ndeamna, prea multi sunt roboti... 

29 de comentarii:

  1. Cat adevar..ai perfecta dreptate in tot ceea ce ai scris in aceasta postare!Daca privesti cu adevarat,mai adanc in niste randuri scrise,niste versuri sau o melodie cu siguranta iti vei da seama de tot ceea ce vrea sa transmita!

    RăspundețiȘtergere
  2. majoritatea sufletelor aleg să rămână ascunse într-un univers propriu renunţând la orice formă de exteriorizare a sentimentelor, a trăirilor sufleteşti...Singurul proces real prin care omul poate ajunge la desăvârşire nu poate fi decât acela prin care îşi descoperă propriul univers interior.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prea mult ne lasam influentati de parerea celor din jur. Dar cine ajunge sa te cunoasca cu adevarat, isi va aminti mereu in lumea lor de lumea ta. Imi place mult postarea!

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie întotdeauna să găsești un echilibru în cele două. Nu e bine nici să trăiești în lumea ta, dar nici să fii prea cu picioarele pe pământ. E bine ca mereu să visezi, să adaugi o linguriță de magie în viața ta ca să prindă farmec.

    RăspundețiȘtergere
  5. doamne tin minte cand ai vrut sa renunti la blog.
    cum sa faci asta?
    scrii atat de frumos :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand am zis ca vreau sa renunt la blog?

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu încă nu m-am hotărât încă în ce univers să trăiesc. Să trăiesc într-un univers în care să mă cam las calcată în picioare, să fiu exact ce vor ceilalţi, să le fac tuturor pe plac sau să trăiesc într-un univers în care să nu bag în seamă criticile, să mă conduc după propriile mele idei...să fiu opusul a ceea ce speră toţi să devin...încă nu m-am hotărât...Poate le coombin..

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma sperie faptul ca fiecare are propria lume ca realitatea pe care o vad eu s`ar putea sa nu fie tocmai asta,pe de alta parte ma bucur ca nu sutem la fel,pentru ca asa nu am avea din ce alege,ce sa descoperim si de la cine sa invatam..Ce se intampla daca toata viata nu o sa afli cine esti si ce vrei cu adevarat,ceea ce te face intr-adevar fericit..ce faci atunci?

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, intradevar "prea multi sunt roboti... "
    Majoritatea nu stiu cine sunt cu adevarat si ce gandesc deoarece iau idei..copiaza de la altii fara a se gandii la o a doua solutie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai impresionat cu "mesajul postarii consta in a te impaca cu tine. Daca reusim sa facem asta, sa ne aruncam tot ceea ce ne dorim in propriul Univers vom putea traii fericiti."
    Atat de frumos si atat de ... Nu esti tu, chiar nu esti tu si nu intamplator am ales tocmai acest citat.
    Gandeste-te bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow!De-ar gandi toti ca tine 8-|
    Si da,traim intr-o lume de roboti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru acest mesaj motivational.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ficare om are o lume a sa,pe care nimeni altcineva nu o cuoaste si niciodata nu va fi in stare s-o descopere!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce frumos ai vorbit! Chiar avem o lume proprie şi...măcar acolo să fim feriţi de griji şi probleme, că în rest, viaţa pe Pământ nu e tocmai cum am vrea noi să fie! Cred că fiecare om păşeşte într-o altă lume,paralelă cu cea reală, lăsându-se cufundat în fel de fel de gânduri. [Doar această lume noi ne-o făurim...]

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumos ai scris...universul meu este acolo ...unde se gaseste pace din belsug...poveste...vise...ploi..zambete...puritate...experienta...dor...iubire...sinceritate si demnitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Îmi place foarte mult noul post, este probabil preferatul meu de până acum. Uhm, greu de zis unde mă încadrez, aş înclina să zic că trăiesc în lumea mea, dar într-un fel e doar parţial adevărat, sunt şi conectată cu realitatea, oricât aş încerca să nu fiu. Le combin pe amândouă.

    RăspundețiȘtergere
  17. imi place blogul tau iar poza este superba :x

    RăspundețiȘtergere
  18. Goda >:D<
    interesant, si nu stiu de ce imi suna a mama si a cricita ei constructiva :))

    RăspundețiȘtergere
  19. In primu rand vreau sa va salut. Ce vreau sa spun, faptu ca eu traiesc in lumea viselor nu stiu daca e bine sau rau dar ma simt mai libera fara prejudecati.am momente cand ma trezesc si parca totusi imi e teama de ceea ce vad de fapt. Caracteru meu este precum ca un copil dar unele lucruri nu pot fi evitate. Cum ar fi responsabilitati. imi place cum ai postat. Like

    RăspundețiȘtergere
  20. E mai mult de bine decat de rau, AlySia... Ma bucur ca iti place, mersi :)

    Multumesc tuturor pentru gandurile bune.

    RăspundețiȘtergere
  21. BravO! Mi-a placut mult, fiecare din noi isi faureste propriul Univers, propriul destin, propria viata...

    RăspundețiȘtergere
  22. la asta nu ma asteptam :)
    chiar m-ai pus pe ganduri.
    sa ma impac cu mine, ar cam trebui.

    RăspundețiȘtergere
  23. Atat de mult adevar in aceasta postare,lumea in care traim se regaseste perfect ,mai ales ca fiecare suntem diferiti..printr-un fel sau altul asa suntem meniti sa fim.Trebuie sa ne impacam cu noi insine nu avem de face si citind aceasta postare mi-ai ridicat si mai mult moralul.Si asa iubeam cuvantul "diferit" acum il apreciez si mai mult.Mi-a placut extrem de mult! >:D<

    RăspundețiȘtergere