joi, 12 ianuarie 2012

Divertis

Hai sa mai schimbam putin domeniul. Imi plac curiozitatiile, imi place sa invat lucruri noi legate de asta, de aceea aici voi posta cateva "stiati-ca"-uri pe care mi le amintesc, pe care le-am invatat pe parcursul existentei mele.

Pe corpul unui om traiesc mai multe vietati decat oameni pe pamant. Daca nu ar exista ele, ne-am ingrasa cu muulte kilograme pe zi, deoarece naparlim non stop.
Oamenii si delfinii sunt singurele animale care fac sex de placere. Eu am impresia ca si cainii, nu stiu de ce.
ADN-ul uman conincide cu cel al cimpanzeilor in proportie de 98%. Nu ma mira deloc.
Legat de cimpanzei, ei cotofanele, orciile, delfinii si urangutanii sunt singurele animale(aici ne excludem) care se pot recunoaste in oglinda.
Niciun animal nu a mai fost domesticit de 4000 de ani.
In trecut, Coca-Cola continea cocaina.
Pentru razboiul din Iraq s-au alocat pana in prezent suficienti bani cat sa fie ridicate peste 15.000 scoli, scoli cu toate facilitatiile, deci vreo 40.000 scoli romanesti.
Oul a fost inaintea gainii, e dovedit stintiific.
Durerea are unitate de masura numita "dol", creierul uman nu are nervi, deci va puteti opera pe creier fara anestezie.
Oamenii uita in medie 70% din informatiile pe care le invata intr-o zi.


Acelasi Dodo, va salut!Cred ca o sa ma semnez tot mai des de acum, poate chiar in tot ce scriu, caci e trist sa afirm ca eu sunt cel care se ocupa de postari inca din august, Goda avand altele mai importante de facut(publicitate,surse de trafic, probleme personale) si sa mai gasesti comentarii gen "wow, Goda  ce frumos le spui."

Apropo, voi ce alte curiozitati mai stiti?

18 comentarii:

  1. Era una ce zicea ca oamenii si bananele au nu stiu cat la suta ADN comun :))

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesant...unele le stiam deja,altele nu. chiar te rog sa mai publici chestii de genu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu stiam ca oamenii uita in medie 70% din informatiile pe care le invata intr-o zi:)).Sincer,mie nu-mi vin in minte acum curiozitati,dar,acestea sutn foarte interesante.Nu stiam niciuna dintre ele:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe unele le ştiam, pe altele nu. Nu ştiam de ex. că la început Coca-Cola conţinea cocaină. Poate şi de aici numele sau eu ştiu...şi aia cu informaţiile...Înseamnă că de asta uit ce învăţ la matematică:D

    RăspundețiȘtergere
  5. In trecut, Coca-Cola avea culoarea verde :))si daca pui o bucata de carne intr-un pahar de Cola a doua zi mai gasesti un fir :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe corpul unui om traiesc mai multe vietati decat oameni pe pamant.
    asta m-a inspirat :))
    :D

    RăspundețiȘtergere
  7. interesante,mai ales cea despre Cola :D
    stiam si eu una ... 90% dintre oameni, dupa ce au citit/auzit ca nu isi pot linge coatele, au incercat sa faca lucrul asta :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce fain:x mai vrem mai vrem:>

    RăspundețiȘtergere
  9. Ne folosim doar 10% din capacitatea cerebrala.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu ştiam despre Coca-Cola, cred că ăsta era ingredientul surpriză, mai ales motivul stării euforice după un pahar.
    Chicago este mult mai aproape de Moscova decat este de Rio de Janeiro.

    RăspundețiȘtergere
  12. "Oamenii uita in medie 70% din informatiile pe care le invata intr-o zi."...nu stiu,cred ca aici te contrazic...poate uiti la un moment dat...dar informatia ramane stocata acolo...mie chiar m-i sa intamplat sa-mi aduc aminte lucruri si informatii de demult...nu cred ca le putem uita usor...mi-a placut postul...felicitari Dodo.

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, Gabriella, ele raman in subconstient, asta e clar. Ideea e ca fara factori externi nu iti poti aminti de buna voie decat foarte greu. Factorii externi sunt diferiti: de la amfetamine pana la o simpla imagine sau sunet.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi-a placut mult ideea... Chiar foarte mult... ( pentru mine nu conteaza cine esti : DoDo sau GoDa, ceea ce conteza cu adevarat este ca: SCRII MINUNAT! )

    RăspundețiȘtergere
  15. Oamenii sunt singurele mamifere care fac sex faţă în faţă:D
    Dacă ai lega toate venele,arterele şi capilarele cap la cap..lungimea respectivă ar fi egală cu de 3 ori înconjurul pământului...

    O chestie interesantă pe care o ştiu din codul lui da vinci,şi mi-a plăcut mult...Era nr lui Phi sau proporţia divină care este o constantă egală cu 1.618033 (ca şi melodia din 2012) şi totul în lume e construit pe baza acetui număr ...de exemplu: Măsori mâna de la umăr la degetul cel mai lung...şi apoi de la cot la degetul cel mai lung...şi împarţi cea mai mare lungime la cea mai mică..va da nr acela...(valabil şi la picioare sau întreaga înălţime iar apoi de la buric în jos)...

    Într-un stup de albine sunt mai multe femele decât masculi...dacă împarţi nr femelelor la masculi va da 1.618033

    Acidul gastric pe care corpul uman îl elimină pt a descompune hrana,poate să dizolve o lamă de ras

    Pace şi dragoste,fără ceară Iuliana!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc pentru comentarii, aici in numele lui Dodo!

    RăspundețiȘtergere
  17. Un gandac de bucatarie poate trai cu capul taiat cateva saptamani, in cele din urma va muri din cauza lipsei de mancare. Crocodilul nu poate scoate limba afara.

    O cartita poate sapa un tunel adanc de 90 m intr-o singura noapte. O pasare colibri cantareste mai putin decat o moneda de un penny. Un hipopotam poate deschide gura atat de mult incat poate intra in ea un copil inalt de 1,2 m. Un melc poate dormi si trei ani fara intrerupere.

    Strutii au ochii mai mari decat creierul. Taurii nu pot deosebi culorile, de aceea ei ar ataca matadorul indiferent daca acesta ar avea in mana o manta rosie sau de orice alta culoare. Camilele au trei pleoape care au rolul de a le proteja de nisuoul pus in miscare de vanturile puternice din desert.

    Elefantii sunt singurele animale care pot sari. Mai mult de 10000 de pasari mor anual pentru ca lovesc de ferestre. Broastele si tantarii au dinti. In general vacile dau mai mult lapte daca asculta muzica.

    Delfinii dorm cu un ochi deschis. Anual, mai multi oameni sunt ucisi de catre magari decat mor in accidente aviatice. Un sobolan poate trai fara apa mai mult decat poate trai fara apa o camila.

    O vaca produce o cantitate de gaz de 200 de ori mai mare decat produce omul.

    Girafa se poate curata in urechi fara probleme folosindu-se de limba ei lunga de 50 de cm. Delfinii pot dormi si inota in acelas timp. Renilor se plac bananele.

    Sobolanii se inmultesc asa de repede incat in 18 luni o pereche poate produce un numar de un milioan de descendenti.

    RăspundețiȘtergere