miercuri, 28 decembrie 2011

Cum ni s-a furat Craciunul

   Nu, nu de Grinch. Singuri ni l-am furat. In fiecare an facem la fel. Cuprinsi de agitatie cu cateva zile inainte si asteptand ziua cea mare ca sa ne indopam cu prajituri si sa ne uitam la filmele de la TV, putin mai bune decat in restul anului uitam ce inseamna defapt Craciunul. In fieare an, dupa a 2-a zi de sarbatoare deja imi spun "la dracu, iar l-am ratat, iar n-am facut nimic." Craciunul trebuie sa insemne bucurie, rasete, poate ...iubire? Daca nu iubire, atunci macar dragoste, pentru ca eu vad dragostea ca pe un sentiment inferior iubirii, putem vorbi despre asta intr-o alta postare, daca se doreste. In loc sa facem ceva cu prietenii, sa ne bucuram impreuna apoi sa ne strangem la o ciocolata calda langa brad, stam la televizor sau la PC singuri si ne uitam cum altii fac asta in filme. Din acest motiv simteam Spiritul Craciunului cand eram copii,pentru ca il traiam. Acum nu mai avem curajul sa o facem si e trist.
   Cu timpul colindele au devenit goana dupa bani, iar tot din cauza lor parintii nu mai au niciun chef sa iti povesteasca aventuri din Craciunurile copilariei lor la cina din Ajun, ci mancati toti, tacuti, cufundati in probleme. Sunt sigur ca bunicii ar fii incantati sa te delecteze cu glasul lor cald, dar... i-ai chemat la tine? Sau le-ai facut macar o vizita?
  Fata de ultimii ani,pentru mine a fost putin mai frumos de data asta pentru ca am ascultat colinde (fata de alti anii cand eram prea depresiv pentru asa ceva) si mi-am ales ceva filme bune cu tematica de sezon...dar vreau mai mult pentru ca nu sunt robot. Societatea vrea sa consumam in felul asta, pentru ca pe ei ii ajuta, dar pe tine nu te face decat mai negru si mai indiferent, iar eu sunt sigur ca poti mai mult de atat.
  E deja tardiv sa mai facem ceva acum, dar la anul poate ne strangem toti la o cabana de munte si il sarbatorim cum se cuvine. Hahah, ce bine suna. Uita-te in trecut si aminteste-ti cat de frumos poate fi un Craciun. Cea mai tare sarbatoare. Pentru mine e si singura, buna, rea...e singura. In celelalte nu vad decat un prilej sa beau pe gratis, in rest nimic concret. Desigur, mai este si Pastele, dar asta intra la alta categorie.
  Acum realizez ca in prezent magia Craciunul consta in a realiza cat de tristi suntem de fapt...as vrea sa imi citesc postarea anul viitor prin 21 decembrie, poate reusesc sa schimb ceva, macar pentru mine.
                                                                                         Acealasi Dodo, va salut!

18 comentarii:

  1. Cat adevar!Frate,imi dau seama din ce in ce mai mult ca avem aproape aceleasi ganduri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai spus tot adevarul posibil in aceasta postare!Colindele inseamna acum goana dupa ban,daca mergi sa colinzi doar de draghul de a colinda esti badjocorit de ceilalti.Nu se mai strang toti in fata bradului cu o ciocolata calda,prajituri sau altceva...o vedem in filme,deoarece multi sunt prea ocupati pentru a sta impreuna cu familiile lor.Trist..intradevar..

    RăspundețiȘtergere
  3. adevarat!
    dar nu e deajuns numai sa ne dam seama de astfel de lucruri. trebuie sa facem ceva pentru a numai avea motive sa ne plangem de aceasta sarbatore.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai pus totul pe perete, şi te admir pentru asta, aşa este, în copilărie îl simţi altfel, atunci este emoţie, surpriză. Acum după un car de ani ce mai este? Un prilej să-ţi plângi de milă. Sunt de acord cu tot ce ai zis mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Știi, cât suntem copii, suntem atât de bucuroși și de fericiți în ziua de Crăciun, atât de cuprinși de farmecul sărbătorilor, iar cu cât ne maturizăm, realizăm, așa cum ai făcut și tu, cât suntem de înconjurați cu tristețe și cu zâmbete false.

    RăspundețiȘtergere
  6. De asta mi-a fost mie indiferent Craciunul anul asta. Pentru ca nu mai are nici un farmec...

    RăspundețiȘtergere
  7. iti multumesc pentru ganduri si pentru urare :)
    o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai dreptate.:(..Sper totusi ca anul viitor sa pot schimba ceva,si sa simt Craciunul.

    RăspundețiȘtergere
  9. ai dreptate ! eu de Craciun am stat la PC pt ca nu am avut ce face ! prietenii n-au vrut sa iese "nu ies ma ca e Craciunul" . parintii la fel...au dormit ca deah, au liber . plictisitor. as vrea sa fie altfel

    RăspundețiȘtergere
  10. Sper ca v-ati distrat cu totii si in ziua de Craciun! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte interesanta postare:) eu am stat cu familia mea :) fiindca a fost ziua lui bunica:) si cu ocazia asta i-am dedicat un cantec:) Revelionu in familie. la multi ani:)

    RăspundețiȘtergere