joi, 2 iunie 2011

In criza de bani sau in criza de umanitate?

Fiecare a ajuns sa se planga: unii se plang de salarii extrem de mici iar altii ca nu sunt bagati in seama.Care e problema reala defapt?Banii?Sau faptul ca din ce in ce mai multi oameni raman imuni la nevoile celorlalti?
Nu cred ca lipsa de nepasare a multora dintre noi echivaleaza in mare masura cu lipsa totala sau partiala, a banilor.Romanul cand are mai mult, nu se gandeste ca ar putea sa ii ajute si pe altii, ci se gandeste cum sa faca sa isi tripleze ceea ce are (specific noua.."Cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult").E usor sa spui "Nu am" sau mai recent, se spune "E criza!" cand vine vorba de a asculta si nevoile celorlalti.
Multi ne plangem ca nu avem bani dar cum ramane cu ceea ce conteaza cu adevarat?Valorile cu care ne-am nascut..Le-am dat la schimb la banca pentru cateva sute de lei?
Cred ca problema reala e faptul ca NU suntem uniti si stim doar sa luptam pentru "nevoile noastre" fara a conta cat de mult il afecteaza si pe cel de vizavi.
Si nu e vorba doar de lucru material, cel mai rau e ca nici macar nu avem timp sa ii ascultam pe cei din jurul nostru, sa ii sustinem daca nu material, macar moral.

Tu ce zici?
Romania traverseaza o reala criza economica?Sau mai degraba Romanii sunt in criza de umanitate?

20 de comentarii:

  1. In criza de umanitate, noi ? Niciodata ! Eu zic ca asa e firea romanului in genereal....:))) Acum criza e doar un pretxt ieftin invocat...moral poate se mai sustine asa lumea....

    RăspundețiȘtergere
  2. Consider ca e putin din fiecare. In criza de umanitate, am fost mereu... Si spre deosebire de criza financiara, aceasta ,criza de umanitate, va ramane vesnic...
    Oricum, cui ii pasa?

    RăspundețiȘtergere
  3. In criza de umanitate sunt si cei care au mai mult decat le trebuie

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu stiu ,nu vreau sa ma pronunt pe subiecte pe care nu le cunosc ,puteti sa a faceti indiferenta ,chiar sunt ,deci criticati-ma ,dar nu stiu nimic despre Romania pentru ca nimeni nu ne informeaza.Cred ca unii ne-am cultivat si exploatat valorile cu care ne-am nascut ,altii le-am pierdut .

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot fi mai multe raspunsuri aici,asta in functie de perceptia fiecaruia in parte,insa concluzia,paradoxal,e numai una:romanii,in general,ca definitie preponderenta a natiei,sunt egoisti,lipsiti de umanitate,indiferenti,lasi,distractivi,frumosi,nespalati,inteligenti din ce in ce mai putin,nepatrioti etc. etc.Criza de umanitate de care zici tu e in toi acum,insa aceasta a caracterizat romanimea de-a lungul existentei sale sclavagiste.Asa ca nu te supara,dar criza economica nu poate fi trecuta fara o farama de umanitate.Lucrurile se leaga intr-atat incat,cu lipsa de umanitate a noastra,criza economica isi va face de cap multi ani de acum in colo pe la noi.Nu conteaza ca economia "creste" cu 0,00000001% pe luna sau pe an,conteaza sa stim cum sa fim intelepti,solidari si UMANI.

    RăspundețiȘtergere
  6. dupa parerea mea e a doua varianta.
    ai dreptate in ceea ce ai spus dar asa suntem noi, romanii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cate putin din fiecare:D. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai suntem in crriza din cauza noastra si din cauza pers care conduce tara, acum cand sunt mai putini bani iti dai seama ce greu e si ce bine era, dar cum nu ne dam seama la timp incepem sa pierdem un pic din umanitate. Pentru noi e simplu sa spunem ca ce conteaza ca sunt mai putini bani, dar daca am fi avut o familie si de crescut copii nu cred k am gandi asa. Nu trebuie sa fim dominati de bani ci pur si simplu sa ne invatam si cu mai putini desi multi dintre noi eram in criza de ft mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai o leapsa la mine pe blog ,m-am gandit ca poate vrei sa faci si tu o leapsa:D

    RăspundețiȘtergere
  10. Criza de umanitate, clar:|
    P.S: imi place modul in care gandesti, keep it going ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Bineinteles ca in criza de umanitate!:D

    Am vazut de mult articolul, dar nu am avut ocazia sa comentez(intr-o vreme nu am mai putut lasa comentarii):].
    De aceea vreau sa te intreb acum...
    Cand mai postezi?:[
    Mi-e dor de articolele tale pline de ironie:]]
    din care sa trag concluzii serioase...
    ;;)

    RăspundețiȘtergere
  12. O anonima oarecare: Da asa e, doar putina moralitate pe care o mai au oamenii ii mai tine in picioare.

    Suflet de curva: Ar trebui sa ne pese pentru ca valorile omului sunt cele mai importante!

    29decembrie: :)

    Vant: Asa e, ai dreptate!

    Azucena: Nu te critica nimeni. Asa e suntem foarte putin informati, de aceea ne si pierdem valorile.

    Catalin: Ai foarte mare dreptate, una fara alta nu ar exista.

    Denisa: Ne putem schimba.

    Only Books: :) Multumesc pentru sustinere

    Pauza de Tigara: Intradevar pentru noi acum nu prea conteaza pentru ca au grija parintii sa nu ducem lipsa banilor.

    Christina: Asa e.

    Alina Anton: Da asa e, e in toi.

    Rocsalana: Oare doar romanii?

    Kyky: Multumesc frumos!

    Ganduri.aruncate.pe.net: Voi mai posta cat de curand un articol.

    RăspundețiȘtergere
  13. hm, interesant articol! Probabil asta e realitatea,credem noi, sau nu. Nu doar românii sunt în criză de umanitate...asta la sigur! e o postare bine gindita. felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  14. ceea ce ai scris tu aici e valoros..un fel de realizare a unei lipse de umanitate trezita in multi dintre noi de catre lipsa banilor..


    criza de umanitate nu e nimic nou..in criza de umanitate suntem din prima secunda a respiratiei cand disperati urlam din rasputeri pentru a ne exprima furia si durerea..aerul ne macina in primele secunde..si..pe parcurs devine un drog..indispensabil..

    iar criza de bani..no comment..
    acum e criza de bani peste tot..dar cand in teorie nu era criza si totusi erau muritori de foame care erau in ,,criza" de cand se stiau..pentru ei nu se numea tot criza?..

    oameni..
    javre idealiste cu tupeu egoist.

    p.s: keep it going!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Loreta: Ms mult pt apreciere

    copil imperfect: Asa e, ms si tie pt apreciere! Ai si tu dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc tuturor pentru aceste comentarii!

    RăspundețiȘtergere