vineri, 24 iunie 2011

Despre droguri

Jim Morrison spune ca "Drogurile sunt un pariu cu mintea ta" si cata dreptate are!Drogurile sunt cele care se joaca cu mintea si trupul nostru, devenind astfel dependenti de ele.Ca orice lucrur necesar in viata omului, la inceput drogurile nu par sa faca prea mult rau celui care le consuma.Avem de multe ori impresia ca drogurile ne ajuta, ne fac sa ne simtim mult mai bine, sa uitam de grijile noastre iar in momentul in care noua ne spune cineva ca putem deveni dependenti si cat de nocive pot sa ne fie, imediat venim cu replica "Eu nu pot deveni dependent/a de ele. Mie nu mi se poate intampla asa ceva."
Doar ca ajungem in anumite stadii in care nu noi controlam drogurile ci ele ajung sa ne controleze pe noi!Multi tineri ajung sa fure, sa isi piarda prietenii si familia iar in cel mai rau caz ajung sa moara. Foarte putini tineri accepta sa fie ajutati, accepta faptul ca intradevar au nevoie de sprijinul celor din jur, ca sunt dependeti.
Nu doar cocaina, heroina etc sunt droguri care provoaca dependenta, printre droguri nocive care distrug organismul uman treptat treptat se numara si alcool-ul si tigarile. Chiar daca nu provoaca o moarte rapida, aceste droguri distrug moralitatea si capacitatea de rationa a omului, provocandu-i o moarte lenta dar sigura.La fel ca si dependetii de heroina/cocaina/ ierburi legale, consumatorii de tigari si alcool ajung sa isi piarda familia, locul de munca iar cei alcoolici ajung de cele mai multe ori hoinarind pe strazi.
Totusi, cum spune omul, orice lucru e bun daca nu ii este depasita limita.

joi, 2 iunie 2011

In criza de bani sau in criza de umanitate?

Fiecare a ajuns sa se planga: unii se plang de salarii extrem de mici iar altii ca nu sunt bagati in seama.Care e problema reala defapt?Banii?Sau faptul ca din ce in ce mai multi oameni raman imuni la nevoile celorlalti?
Nu cred ca lipsa de nepasare a multora dintre noi echivaleaza in mare masura cu lipsa totala sau partiala, a banilor.Romanul cand are mai mult, nu se gandeste ca ar putea sa ii ajute si pe altii, ci se gandeste cum sa faca sa isi tripleze ceea ce are (specific noua.."Cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult").E usor sa spui "Nu am" sau mai recent, se spune "E criza!" cand vine vorba de a asculta si nevoile celorlalti.
Multi ne plangem ca nu avem bani dar cum ramane cu ceea ce conteaza cu adevarat?Valorile cu care ne-am nascut..Le-am dat la schimb la banca pentru cateva sute de lei?
Cred ca problema reala e faptul ca NU suntem uniti si stim doar sa luptam pentru "nevoile noastre" fara a conta cat de mult il afecteaza si pe cel de vizavi.
Si nu e vorba doar de lucru material, cel mai rau e ca nici macar nu avem timp sa ii ascultam pe cei din jurul nostru, sa ii sustinem daca nu material, macar moral.

Tu ce zici?
Romania traverseaza o reala criza economica?Sau mai degraba Romanii sunt in criza de umanitate?